Fodboldspiller på Jesus-holdet

Den tidligere landsholdspiller Peter Rasmussen fortæller om sit livs 3. halvleg, hvor han opdagede, at Gud var
$RB7D0VZvirkelig og hørte hans desperate råb.

– På et tidspunkt var jeg meget langt nede og råbte så nærmest desperat på Gud og Jesus om hjælp – og han svarede mig, fortæller den tidligere fodboldspiller Peter Rasmussen.

På karrierens højdepunkt var Aalborgspilleren flere gange med på landsholdet:
– Jeg var med tiden blevet en kendt fodboldspiller i Aalborg, hvor jeg var med til at vinde det danske mesterskab i 1995 med AaB. Jeg spillede også flere landskampe i 1994 og 1995 sammen med brødrene Laudrup og scorede bl.a. målet til 2-0 imod Argentina efter indspilning fra Brian Laudrup. Danmark vandt dermed FIFA Confederations cup, fortæller Peter Rasmussen.
Men efter fodboldkarrieren kom kriserne – både af fysisk og psykisk art.

Søgte i andre religioner

– Jeg er opvokset i et ikke-kristent hjem, men jeg begyndte tidligt at interessere mig for meningen med livet, og hvor vi kommer fra.
Jeg læste om alverdens religioner, videnskab og filosofier. Der var meget af det, der gav mening og var meget interessant og spændende. Men det gav mig ligesom ingen fred indeni, fortæller Peter Rasmussen.
Efterhånden oplevede han dog, at kristendommen gav ham de bedste svar på alle spørgsmålene:
– Jeg havde Det nye Testamente, men det var kun en bog, der mest stod i reolen og blev taget frem en gang imellem.
Der var så mange andre ting i denne her verden, der var meget mere spændende.

Råbte til Gud

– Tiden efter, at jeg var holdt op med at spille fodbold, blev desværre en hård tid for mig psykisk og fysisk, husker Peter Rasmussen.
– På et tidspunkt var jeg meget langt nede og råbte så nærmest desperat på Gud og Jesus om hjælp, fortæller den tidligere landsholdsspiller.

Jeg skulle omvende mig

– Hvorfor det lige var dér, jeg søgte hjælp, når nu jeg havde læst om så meget andet, ved jeg ikke, indrømmer han.
– Men Gud gjorde det på overnaturlig måde helt klart for mig, at det var min måde at leve på, der var problemet, og at jeg skulle omvende mig til Gud og tjene ham.
Ordene ”omvende” og ”tjene” var totalt fremmede for mig, så jeg købte en ny Bibel og begyndte at studere i den og blev straks klar over, at Bibelen var fyldt med ordene” omvendelse” og ”tjene”.
Det blev starten på min åndelige rejse med Gud, og jeg fik det gradvis bedre psykisk, – men min omvendelse holdt ikke, og snart var jeg tilbage og levede igen, som jeg gjorde engang.

Helbredt af Jesus

– Så begyndte jeg at få det dårligt fysisk med smerter, der tiltog i min venstre hofte, og til sidst var smerterne uudholdelige.
Min familie og andre relationer mente, at jeg skulle få en hofteoperation, men det var jeg ikke meget for i min ”unge” alder.
Så kom jeg i tanke om, hvordan Gud tidligere havde hjulpet mig, og jeg besluttede at prøve at spørge Gud om hjælp igen.
Jeg havde hørt om folk, som var blevet helbredt ved bøn, så jeg søgte efter ”helbredelser” på internettet. Faktisk fandt jeg på en kristen hjemmeside et vidnesbyrd om en person, hvis hofte var blevet helbredt efter bøn.

Oplevede et mirakel

– Jeg tog derfor chancen og lagde mine hænder på min hofte og bad en bøn om, at mine smerter måtte forsvinde i Jesu navn, fortæller Peter Rasmussen.
– I absolut samme øjeblik, som jeg bad i Jesu navn, forsvandt mine smerter, og de har ikke generet mig siden. Min hofte er stadig skæv og skrøbelig, men smertehelvedet er væk.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det var faktisk sandt

– Denne oplevelse blev vendepunktet i mit liv.
Bibelens ord blev lige pludselig så levende for mig.
Jeg forstod at det, der stod i Bibelen, faktisk var sandt, for nu havde jeg prøvet det på min egen krop.
Det er snart 2 år siden, at jeg oplevede helbredelsen i min hofte. Siden da har jeg studeret Bibelen rigtigt meget, – og Gud har forandret mig på rigtig mange områder i mit liv. Jeg er blevet det, Bibelen kalder ”født på ny”.
For mig er det helt klart, at når jeg har oplevet, at noget er sandt i Bibelen, så må hele Bibelen være sand. Så for mig er der ingen tvivl mere, når Jesus siger, at han er Vejen, Sandheden og Livet.

Tog konsekvensen

– Min holdning er, at når Bibelen er sand, så må man også leve på en bibeltro måde og ikke gå på kompromis med Bibelens ord, mener Peter Rasmussen.
– Men hvordan gør man så det? Det findes der jo rigtig mange gode bud på.
For mig var det først en beslutning om omvendelse til Bibelens Gud. Derefter blev jeg døbt med vand. For mig hører de to ting sammen, fordi der står i Apostlenes Gerninger 2:37-38: ’Vend om fra jeres oprør mod Gud og bliv døbt hver især til at tilhøre Jesus Messias, så jeres synder kan blive tilgivet.’
Derefter var det vigtigt for mig at få Helligånden. Ham får vi faktisk som en gave, står der i Apostlenes Gerninger.
Før jeg fik Helligånden, var det svært for mig at leve kristen-livet fuldt ud.
Jesus sagde jo til sine disciple, at de skulle blive i Jerusalem og få Helligånden, før de gik ud i alverden. De skulle få Guds kraft, så de kunne gøre de samme gerninger, som Jesus gjorde, ja endog større gerninger. Alle vi troende er jo Guds disciple, så det er vigtigt at vi har og bruger Guds kraft i dagligdagen.

Peter Rasmussen var med til at vinde det danske mesterskab i 1994 og 1995 sammen med brødrene Laudrup og scorede bl.a. målet til 2-0 imod Argentina efter indspilning fra Brian Laudrup. Danmark vandt dermed FIFA Confederation cup.
Peter Rasmussen var med til at vinde det danske mesterskab i 1994 og 1995 sammen med brødrene Laudrup og scorede bl.a. målet til 2-0 imod Argentina efter indspilning fra Brian Laudrup. Danmark vandt dermed FIFA Confederation cup.

Lære Jesus at kende

– Nu gjaldt det så for mig at lære Jesu at kende og at adlyde Gud og komme ind i hans plan med mit liv. Og det er jo netop det, Helligånden hjælper os med. Det var vigtigt for mig at høre Guds ord, som jo er kristnes ”mad”, og det er jo vigtigt, at vi får ”mad” hver dag, fortæller Peter Rasmussen. Han er nu 47 år, gift med Jannie og har 2 døtre, nemlig Louise på 20 år og Anne Sofie på 18 år.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ledt til at købe hotel

– Efter jeg har omvendt mig, er blevet døbt og har fået Helligånden, magter jeg nu bedre kristenlivet og kan blive ledt ind i det liv, som Gud har lagt til rette for mig at vandre i.
Det var denne form for ledelse fra Helligånden, der på forunderlig måde bragte Torben Søndergaards og mine veje sammen i Aalborg. Jeg læste hans bog ”Den sidste Reformation”, hvilket var en øjenåbner og samtidig gav svar på mange af de spørgsmål, jeg allerede havde i mit hjerte. Vi arbejder nu sammen for Guds rige her fra Aalborg og har bl.a. købt et mini-hotel, som vi ønsker skal blive til velsignelse i Guds rige – både i Aalborg, men også i resten af Danmark og ud i hele verden, fortæller den tidligere fodboldspiller.

Et stort fællesskab

– Jeg er nu sammen med Torben Søndergaard og mange flere en del af Guds menighed i Aalborg. Når jeg siger ”menighed”, så mener jeg ikke en bestemt kirke, men menigheden er alle de troende i byen. Guds store og mangfoldige menighed.
Det er nemlig mit håb, at vi som kristne kan stå sammen i kampen for Guds rige i denne mørke verden og ikke bekrige hinanden indbyrdes med holdninger og meninger om Skriften.
Tiden er for kort til indbyrdes stridigheder blandt troende. Selvfølgelig skal vi formane hinanden, hvis vi kommer på meget tydelige afveje, men vi må bruge vores kræfter på Guds rige, og det er der heldigvis mange gode måder at gøre på.

Ligesom på Jesu tid

– Det vigtigste er ikke, om man kommer i en bestemt kirke, men at få så mange mennesker som muligt frelst og se dem blive disciple og følge Jesus.
Vi er ligesom ”Jesu legeme” her på jorden, og det skal kunne ses og høres, som da Jesus gik her på jorden og sagde:
»Gå hen og fortæl Johannes, hvad I har set og hørt: Blinde ser, lamme går, spedalske bliver rene, og døve hører; døde står op, og evangeliet forkyndes for fattige. Og salig er den, der ikke forarges på mig.«