Danskerne hjælper frysende flygtninge i Jordan med 900.000

Millioner af flygtninge fryser, og flere telte er kollapset på grund af snemængderne, oplyser Folkekirkens Nødhjælp.
Millioner af flygtninge fryser, og flere telte er kollapset på grund af snemængderne, oplyser Folkekirkens Nødhjælp.

Folkekirkens Nødhjælp kunne sidste mandag sende 500.000 kroner videre til hjælpearbejdet med de frysende flygtninge i Jordan.

De seneste uger har danskerne doneret over 900.000 kroner til Folkekirkens Nødhjælp, som assisterer med tæpper og varme hos de flygtninge, der fryser i temperaurer ned til minus 17 grader.
Vinterstormen, der i forrige uge ramte Mellemøsten, er gået hårdt ud over de syriske flygtninge. Flere har allerede mistet livet på grund af kulden.
– Forholdene er ekstreme, og der er akut brug for hjælp, siger katastrofeleder Erik Johnson fra Folkekirkens Nødhjælp.  Han ankom sidste mandag til Tyrkiet for at vurdere behovene hos flygtninge i grænseområdet til Syrien. Samtidig har Folkekirkens Nødhjælp mandag sendt 500.000 kroner videre til hjælpearbejdet med de frysende flygtninge i Jordan.
Det er usædvanligt, at så mange reagerer så hurtigt på en opfordring om hjælp på Facebook.
– Måske hænger den store givervilje for nogen sammen med den magtesløshed, som mange af os føler efter de frygtelige terrorangreb i Frankrig, siger kampagneleder hos Folkekirkens Nødhjælp Gunvor Holm Wibroe. Samtidig med den gru i Paris ser vi så mennesker på flugt, som lider i kulden. Her kan vi gøre noget konkret, for danskerne vil gerne hjælpe, fastslår Gunvor Holm Wibroe.