Israel vil absorbere 120.000 franske jøder

Grundet utilfredshed med Israels promovering og absorberingsstrategi har “the Jewish People Policy Institute” i sidste uge præsenteret statsminister Benyamin Netanyahu med en nødplan for, hvordan Israel skal absorbere 120.000 franske immigranter.

Jerusalem Post skriver, at ifølge den højt profilerede Jerusalem tænketank, som opretholder tætte bånd med Jewish Agency og ledende politikere, har Israel indtil nu ikke implementeret den nødvendige politik til at kunne konkurrere med USA, Canada og europæiske lande i kampen om at tiltrække højtuddannede og dygtige forretningsdrivende franske jøder.

Ifølge JPPI’s seniorforsker, Dr. Dov Maimon, – som selv er fransk immigrant – er antallet af mennesker, som flytter relativt lille, sammenlignet med det store antal af mennesker, som har henvendt sig til Jewish Agency, på trods af en stigning i franske immigranter i løbet af de sidste par år.

Ifølge Jewish Agencys formand, Natan Sharanski, har ca. 50.000 franske jøder undersøgt muligheden for immigration i løbet af 2014.
“Når du har 100.000 mennesker, som kommer til din butik for at se på en bil, men kun 7.000 ender med at købe den, kan det omregnes til blot 7 %. Procentdelen for immigration er meget lav”, siger Maimon til Jerusalem Post.

“Vi har lavet en undersøgelse af markedet. Vi går ud til de mennesker, som gerne vil komme, men som ikke kommer og har spurgt dem: “Hvorfor kommer du ikke?” og de fortæller os tre ting: beskæftigelsen, at have råd til et sted at bo, og det sociale liv”.

JPPI tror på, at Israel årligt kan lokke 30.000 franske jøder til at kommer her over de næste fire år, hvis det implementerer en politik væk fra den gamle model, som blev brugt til at tiltrække jøder fra Morokko, Etiopien og den tidligere Sovietunion, forklarer han.

“Den gamle model rakte ud til befolkninger i fortvivlelse…og man sender der dem til udviklingsbyer i periferien, som Dimona og så har de ikke noget sted at gå hen. Idag har folk et valg. Folk som ikke er tilfreds i Dimona vil flytte tilbage til Frankrig, Canada eller USA”.

Eftersom franske immigranter kan arbejde overalt i Europa og steder som canadiske provinser som Quebec anderkender deres uddannelser og professionelle kvalifikationer og aktivt rekrutterer franske nyuddannede til at flytte, så kan Israels forsøg, hvis ikke det revideret, vise sig utilstrækkeligt til at tiltrække unge, uddannede jøder, tilføjer han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tiltrækning

Ifølge Maimon, er den vigtigste ting Israel kan gøre for at tiltrække franske jøder i massevis til Israel, at “give skattefordele og at beskæftigelsesfremmende initiativer”, samt at yde tilskud til mennesker, som kan skabe arbejde her.

I sin repport anbefaler JPPI, at Israel bør etablere en administrativ enhed i statsministeriets kontor, til at koordinere al immigration fra Vest Europa, et forslag som Maimon siger er vigtigt, fordi omfanget af arbejdet er større, end hvad Immigrationsministeriet kan klare.
“De er ikke de rette mennesker” kommenterer Maimon.

Rapporten anbefaler også at etablere et udvalg, som har til opgave at fjerne administrative barriere, som forhindrer franske profesionelle i at arbejde her.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Når nogen kan udnytte deres franske diplom overalt i Europa og det at flytte til Israel kræver nye tests bare for fortsat at kunne arbejde med det område, som man har slidt med i årevis, så er der mindre motivation til at flytte”, forklarer han.

En mulighed, som Maimon anbefaler, er en to års, midlertidig anderkendelse for franske universitetsgrader, uden noget bureaukratisk besvær.

“Udvalget vil blandt andet tage sig af spørgsmål, som drejer sig om uddannelse, akademikere, værnepligt og kontakt med militæret, beskæftigelse, arbejdstilladelse og anderkendelse af professionelle grader, opmuntre virksomhedsflytning og investering af kapital, samt boliger”, siger rapporten.

Skattefordele, og formen for virksomhedsiværksættelse i retning af franske iværksættere og etableringen af franske samfund og nabolag omkring fransktalende sociale tjenester og virksomheder skal også tjene til at promovere immigraition, mener JPPI.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Edouard Cukierman, søn af Roger Cukierman, præsidenten for den franske kommunale paraplyorganisation CRIF siger, at det israelske erhvervsliv skal gøre mere for at tiltrække franske arbejdere.

Det jødiske udvalg “gør et godt stykke arbejde med den gennemsnitlige immigrant”, men det ved ikke hvordan det skal tage sig af behovet hos en uddannet klasse fra velhavende vestlige lande, samt hvordan det skal arbejde med masseindvandring., siger Cukierman, som også tilføjer, at “de er meget forskellige fra behovet hos den gennemsnitlige immigrant”.

Sent sidste år, vedtog regeringen et nyt initiativ til at reformere det byzantinske bereaukrati, hvilket involverede en integreting af godkendelse af professioner til arbejdsmarkedet.

Læger, fysioterapeuter, arkitekter og andre professioner har en lettere overgang ind til det israelske samfund, annoncerer regeringen, selvom ingen resultater endnu er observeret.

I et interview tidligere på måneden siger absorberingsminister Sofia Landver: “Vi må øjeblikkeligt forberede os på at absorbere tusinder af jøder fra Frankrig vil ankomme. De tal vi allerede har samlet viser, at tusinder af jøder om kort tid til ankomme, og vi forventer 15.000 alene i år, mange flere end vi forventede før bølgen af terrorangreb i Frankrig. Med mindre vi lægger en plan for deres absorbering fra et økonomisk synspunkt, så vil de sandsynligvis immigrerer til andre lande. De professionelle i regeringen må gennemse planen og promovere den”, siger Natan Sharanski.