Kursus om formidling til de ’åndeligt nysgerrige’

Areopagos har stor erfaring med åndeligt søgende på alternative messer. Her søger folk i hundredvis forbøn på den kristne stand, fortæller missionspræst Ole Skjerbæk Madsen. Foto: Kamilla Maria Jacobsen.
Areopagos har stor erfaring med åndeligt søgende på alternative messer. Her søger folk i hundredvis forbøn på den kristne stand, fortæller missionspræst Ole Skjerbæk Madsen. Foto: Kamilla Maria Jacobsen.

Missionsselskabet Areopagos vil lære kristne at formidle troen til åndeligt søgende.

Til februar starter Areopagos et nyt onlinekursus, som skal lære kristne at blive bedre til at formidle deres tro til åndeligt nysgerrige mennesker.

Missionsselskabet Areopagos har stor erfaring i mødet med åndeligt søgende, blandt andet på alternative messer. Der er masser af tro i dagens Danmark, men ikke alle danskere tror på de ”etablerede” religioner. Mange tror i stedet, at der er ”mere mellem himmel og jord”, og rigtig mange danskere er i en eller anden grad åndeligt nysgerrige, vurderer Areopagos.

Behov for oplæring

Areopagos møder mange ’nysgerrige’ blandt andet på de nyåndelige messer, hvor folk i hundredvis søger samtaler og forbøn på den kristne stand.
Derfor starter organisationen nu et spritnyt onlinekursus for kristne, som gerne vil blive bedre til at formidle kristendommen til de åndeligt søgende.
– Vi møder alle åndeligt nysgerrige i vores hverdag. Det kan være familiemedlemmer, venner, kolleger og bekendte. Hvordan taler man for eksempel om tro med en ven, som tror på reinkarnation? Det her kursus handler om, at vi gerne vil formidle de erfaringer, vi har, til almindelige menighedsmedlemmer, så de bliver klædt bedre på til at møde den åndelige nysgerrighed i deres hverdag, fortæller Ole Skjerbæk Madsen, som er missionspræst i Areopagos og underviser på kurset.

Dialog og respekt

Missionspræsten mener, at der er et stort behov for at gøre kristne mere bevidste om, hvordan de kan møde åndeligt nysgerrige på en ’dialogisk’ måde.
– Der er stadig mange fordomme i kirkerne omkring den spiritualitet, som er uden for kirkens rum. Men med kurset vil vi gerne dueliggøre ’almindelige’ kristne til at møde nysgerrigheden med dialog og respekt. Vi håber på en god flok kursusdeltagere, som med stor iver og frimodighed kaster sig ud i mødet med åndeligt nysgerrige. Jeg længes efter større frimodighed hos kristne til at dele deres tro uden at være skråsikre, og det håber vi, at kurset kan være medvirkende til, siger Ole Skjerbæk Madsen.
Kurset starter den 25. februar og varer frem til den 6. maj. Det foregår dels på nettet ved hjælp af et onlineforum, skriftligt materiale, video og lydfiler – og dels via en mentorordning og to fællessamlinger i København, som livestreames og optages for dem, som ikke selv kan være til stede, oplyser Areopagos.
Man kan læse mere på nysgerrig.areopagos.dk.