15 nye diakoner indviet

De nye socialdiakoner, som blev indviet den 15. januar 2015, er i bagerste række fra venstre: Susanne Kirk, Susanne Neesgård Høj, Benjamin Schiønning Krabbe, Simon Maagaard, Katrine Gaardbo Smedegaard, Dennis Kongensholm Russi, Ninna Simmelsgaard Broe, Christoffer Herbst Nissen, forstander Jens Maibom Pedersen og Poul Martin Brølling Thorø Østerby. Forreste række fra højre: Marethe Ebdrup Jakobsen, Gabriela Maria Redsted Uhlemann, Malene Najbjerg Christensen, Karina Krogh Vinther, Mette Grube Wolsgård og Sóleyó Óluva Jóhannesen.
De nye socialdiakoner, som blev indviet den 15. januar 2015, er i bagerste række fra venstre: Susanne Kirk, Susanne Neesgård Høj, Benjamin Schiønning Krabbe, Simon Maagaard, Katrine Gaardbo Smedegaard, Dennis Kongensholm Russi, Ninna Simmelsgaard Broe, Christoffer Herbst Nissen, forstander Jens Maibom Pedersen og Poul Martin Brølling Thorø Østerby. Forreste række fra højre: Marethe Ebdrup Jakobsen, Gabriela Maria Redsted Uhlemann, Malene Najbjerg Christensen, Karina Krogh Vinther, Mette Grube Wolsgård og Sóleyó Óluva Jóhannesen.

Den 15. januar kunne Diakonhøjskolens forstander Jens Maibom Pedersen indvie 15 nye socialdiakoner i Sct. Pauls Kirke i Aarhus. Viborgs nye biskop, Henrik Stubkjær, prædikede ved gudstjenesten.

Diakonerne har netop afsluttet deres uddannelse på Diakonhøjskolen, hvor de har taget skolens og VIA UCs Professionsbacheloruddannelse i Diakoni og Socialpædagogik, der især har fokus på samfundets mest udsatte grupper. Uddannelsen er anerkendt af fagforbundene BUPL og SL i Danmark på lige fod med de traditionelt uddannede pædagoger.
Med den kirkelige indvielse bliver socialdiakonerne den evangelisk-lutherske kirkes repræsentanter i den pædagog-faglige sektor fx på landets offentlige og private institutioner, varmestuer, herberger og behandlingshjem.