Vi må ikke trues til tavshed

Redaktør Vebjørn Selbekk fra det kristne dagblad Dagen i Norge.
Redaktør Vebjørn Selbekk fra det kristne dagblad Dagen i Norge.

– Pressen må ikke lade sig true til tavshed af de islamiske terrorister.

Det siger redaktør Vebjørn Selbekk fra det kristne dagblad Dagen i Norge. Selbekk gik selv i brechen for ytringsfriheden, da han i 2006 som redaktør af Magazinet trykte de danske Muhammed-karikaturer fra Jyllands-Posten. Og han blev udsat for chikane. Efter terrorangrebet på den franske satireavis frygter mange aviser for repressalier fra terroristerne.
Men Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk advarerer pressen imod at lade sig skræmme af terror. – Det vi pressefolk nu må lægge vægt på, er solidariteten med vore kolleger i Frankrig. De har betalt den ultimative pris for den frihed, vi alle har gjort til et levebrød, nemlig ytringsfriheden, siger Selbekk i Dagen. Selbekk mener dog ikke, der er brug for letkøbte markeringer, og han ville nok også selv tøve med at trykke et nyt sæt Muhammed-karikaturer i dag, indrømmer han. Alligevel mener han, at pressen bør have lov at karikere fx IS-ledere, og ikke bør lade sig tøjle af truslen om terror. Udfordringen inviterede i 2008 Vebjørn Selbekk til Danmark for at møde danske journalister.