Bestialsk tyrkisk mordsag fra 2007 endnu ikke afsluttet

Tyske Tilmann Geske og tyrkerne Necati Aydin og Ugur Yuksel blev tortureret og myrdet i Tyrkiet i 2007.
Tyske Tilmann Geske og tyrkerne Necati Aydin og Ugur Yuksel blev tortureret og myrdet i Tyrkiet i 2007.

Tyrkerne Necati Aydin og Ugur Yuksel og tyskeren Tilmann Geske blev bundet, hånet for deres tro på Kristus og torteret med knive i Malatya i det sydøstlige Tyrkiet den 18. april 2007. Retssagen er endnu ikke afsluttet, og ingen er dømt skyldige, skriver Dansk Europamission.

De tre kristne blev myrdet på forlaget Zirve Publishings kontor af fem tyrkere, som påstod at forsvare Tyrkiet og islam mod kristne missionærer. De afdøde efterlod to enker, fem faderløse børn og en forlovet. Otteårsdagen for mordet vil blive markeret den 18. april.

En tyrkisk domstol har løsladt to tidligere officerer fra hæren og en islamisk universitetsforsker, som har siddet fængslet i næsten fire år, mistænkt for at være indblandet i mordet på de tre kristne i 2007. Af de 20 som blev anholdt i sagen i 2011, er kun én stadig fængslet. Nogle hævder, at der er tale om et politisk komplot, fordi sagen vedrører støtter af præsident Erdogan. Høringerne vil blive genoptaget den 18. februar.