’I hører hjemme i Frankrig’

Richard Oestermann
Richard Oestermann

Præsident Hollande kæmper både mod antisemitismen og Holocaust-benægtelsen på nettet.

Frankrigs præsident Francois Hollande har ifølge israelsk presse lovet at beskytte landets jøder, opfordret dem til at blive og forsikret dem: ’Jeres plads er her’. Opfordringen kan ses som en kritik af, at den israelske premierminister Benjamin Netanyahu har inviteret franske jøder til at immigrere til Israel efter den seneste tids terror i Paris.

Mindedes Holocaust

– I franskmænd af den jødiske tro, jeres plads er her, i jeres hjem. Frankrig er jeres hjem, sagde Hollande i en tale i forbindelse med markeringen af 70-årsdagen for befrielsen af kz-lejren Auschwitz. Præsidenten holdt talen ved en mindehøjtidelighed, hvor en mindre gruppe Holocaust-overlevende deltog.

Online antisemitisme

Hollande opfordrede internet-udbydere til at gribe ind overfor spredningen af antisemitisme online. Han sagde, at de ikke længere kan ignorere antisemitismen og Holocaust-benægtelsen på de sociale medier. – Hvis man undlader at gøre noget, vil man blive opfattet som medskyldig, understregede præsidenten. Han opfordrede også europæiske og internationale ledere til at fastlægge regler for strafudmåling overfor internet-udbydere, der ikke samarbejder i sagen.

Franske jøder bør kunne leve i sikkerhed i Frankrig, mener Francois Hollande.
Franske jøder bør kunne leve i sikkerhed i Frankrig, mener Francois Hollande.
Beskytter franske jøder

Der er voksende bekymring for antisemitismen i Frankrig, efter at et kosher supermarked blev angrebet af islamister i januar. Angrebet kostede fire franske jøder livet. – Hvordan kan vi acceptere det i 2015, at vi skal have bevæbnede soldater til at beskytte de franske jøder? spurgte præsidenten.

Han lovede, at synagoger, jødiske forretninger, skoler og kulturcentre vil blive beskyttet så længe, det er nødvendigt. Frankrig har indsat 10.000 soldater til at beskytte de udsatte steder. Heraf er omkring halvdelen på vagt ved de jødiske skoler.

Ifølge en rapport fra the Jewish Community Security Service som udkom i sidste uge, er antallet af antisemitiske handlinger i Frankrig fordoblet i løbet af det sidste år. Med den voksende antisemitisme i Frankrig udgør franske jøder nu næsten en tredjedel af alle immigranter til Israel. I 2014 ankom 7.000 franske jøder til Israel, hvilket var en fordobling i forhold til 2013. I år forventes tallet at stige til 15.000 immigranter.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: