Norsk kristen sex-netside frikendt for at bryde loven

En ateistisk gruppe anlagde sag mod hjemmesiden Guttogjente.no,  men sagen blev afvist. Der er tale om en speciel type vejledningstjeneste, lyder afgørelsen.
En ateistisk gruppe anlagde sag mod hjemmesiden Guttogjente.no, men sagen blev afvist. Der er tale om en speciel type vejledningstjeneste, lyder afgørelsen.

Guttogjente.no bryder ikke loven, lød afgørelsen fra fylkes-manden i Troms, efter at han havde afvist en klage fremsat af Human-Etisk Forbund, skriver KPK.

Ifølge Human-Etisk Forbund misbrugte ægteparret Maren og Sven Weum deres rolle som helsepersonale ved at være med til at kvalitetssikre indholdet på netsiden guttogjente.no, som tilbyder seksualvejledning for unge baseret på Bibelens etik.

I oktober sendte det ateistiske forbund et klagebrev til Fylkes-manden i Troms. Denne åbnede så med fylkes-læge Svein Steinert i spidsen en tilsynssag mod sygeplejerske Maren Weum og overlæge Sven Weum. Men netsiden angiver tydeligt, at de råd som gives, bygger på Bibelens værdier, og det er derfor en anderledes vejledningstjeneste. Derfor falder rådene udenfor begrebet helsehjælp, mener fylkesmanden.

Fylkeslæge Svein Steinert hævder dog, at rådene om seksualitet og seksuel helse på netsiden står i stærk kontrast til det, der normalt anerkendes både fagligt og værdimæssigt i Norge. Ægteparret Weum er glade for, at sagen er afsluttet og mener, at konklusionen er rigtig, skriver sambåndet.no. Guttogjente drives af 17 forskellige kirkelige medlemsorganisationer, heriblandt det norske KFS, Laget.