Det er høsttid nu

Stig Christensen underviser de afrikanske kristne ledere i Cameroun.
Stig Christensen underviser de afrikanske kristne ledere i Cameroun.

Bevægende at opleve kampagnen i Cameroun. Hvad kan vi gøre i Danmark? spørger sognepræst Stig Christensen.

Jeg har haft det privilegium at kunne deltage i en stor sjælehøst i Cameroun. Det var bevægende og en stor åndelig oplevelse at overvære, at over 1000 mennesker gav deres liv til Jesus Kristus i løbet af fire kampagne-dage. Udfordringen var partner med Gospel Outreach i denne kampagne. Sammen med redaktør Henri Nissen deltog jeg i møderne med Per Hyldgaard og de to medarbejdere Anja Due og Dan Ahlmann.

Udfordringens læsere ved godt, at Jesus taler om, at markerne er hvide til høst, og at han derfor forventer, at hans disciple er aktive høstarbejdere. Jesus siger også, at vinden blæser, hvorhen den vil, hvorfor det er vigtigt for hans disciple at tage bestik af Helligåndens vind. Høsten af sjæle er meget mager i disse år i Danmark, hvorimod der er en endog meget rig høst de fleste steder udenfor Vesteuropa.

Har Gud flyttet lysestagen fra Danmark?
Ikke helt, men det er i hvert fald på tide, at alle bekendende og personligt troende kristne vågner op til dåd. Det er nødvendigt, at man træffer en klar beslutning om, at man vil være med som høstarbejder – ikke blot for andres skyld, men også for ens egen sjæls frelses skyld.

Hvad kan man gøre?
For det første kan man melde sig som en aktiv bønnepartner. Enhver troende kristen ved, hvor vigtigt det er at bruge tid på bøn for sig selv og for andre. Det er enkelt at kontakte Gospel Outreach og meddele, at man gerne vil være med i høstarbejdet og dagligt bidrage med bøn om sjæles frelse. For det andet kan man bidrage økonomisk. Alle beløb er velkomne, uanset størrelse. Det koster naturligvis en del penge at lave kampagner rundt i verden.

Men hvor meget er en sjæl værd?
På det punkt tænker de fleste mennesker helt anderledes end Jesus, idet han siger: Hvad gavner det et menneske, om han vinder den hele verden, men må bøde med sin sjæl? Et enkelt menneskes sjæl er altså mere værd end hele verden. Den er uendelig værdifuld, og Gud mener ikke, at det er ligegyldigt, om en sjæl ender i Satans greb og ikke i Guds arme. Der er som bekendt stor forskel på Himmel og Helvede. For det tredje er det vigtigt at bede evangelister frem i Danmark. Per Hyldgaard er en salvet evangelist med en kraftfuld tjeneste, og dem er der ikke mange af i Danmark. Per vil gerne hjælpe kommende evangelister på vej, og den bedste måde at lære det på er ved at bede Per om at måtte komme med på en evangelisationskampagne. Meld dig som høstarbejder. Danmark har meget hårdt brug herfor.