FC Udfordringen støtter idrættens ildsjæle

Ruben Harbo (t.v.) giver FCU’s ”klubtiende” til Christoffer Hansen fra Foreningen Idrætsprojektet.
Ruben Harbo (t.v.) giver FCU’s ”klubtiende” til Christoffer Hansen fra Foreningen Idrætsprojektet.

I den kristne fodboldklub FC Udfordringen er drømmen at være mere end en fodboldklub. De vil gøre en forskel – ikke bare for klubbens egne medlemmer, men også for den verden, klubben er en del af.

Dette sker blandt andet ved, at klubben hvert år til generalforsamlingen vælger et projekt, som klubben donerer 10% af sit kontingent til. En slags klubtiende. I år valgte klubbens medlemmer, at pengene skulle gives til ’Foreningen Idrætsprojektet’, der arbejder med udsatte og kriminalitetstruede unge. Et af Idrætsprojektets særlige fokusområder er at bygge bro imellem de unge, som de møder i forskellige institutioner og ungdomsfængsler, og de etablerede idrætsforeninger. Dette gøres fx ved at blande de udsatte med mere ressourcestærke unge.

Selvværd gennem anerkendelse

Ildsjælen bag det hele, socialpædagog Christoffer Hansen, fortæller: – Vi ønsker at integrere disse isolerede unge i en verden, hvor de kan lære de almene sociale spilleregler og få opbygget deres selvværd igennem en positiv og anerkendende omgang med andre unge. Mange af disse unge er i ekstremt hårde og stressede miljøer, hvor de sjældent kan slappe af og bare være unge. Vores kerneværdier er tro, håb og tryghed. Tro på mennesker, håb for en fremtid og tryghed til at være den, man er.

En gave at være med

Fra FC Udfordringens side er der ingen tvivl om, at man har stor tro på netop Idrætsprojektet og deres indsats. Ruben Harbo, der sidder i bestyrelsen i FC Udfordringen, er bekendt med foreningens arbejde og påpeger vigtigheden af netop idrætten: – Alle i FC Udfordringen ved, hvilken kæmpe gave sport – og de venskaber, der opstår som en del af fysisk aktivitet – er.
For os som medlemmer og klub er det et privilegium at få lov til at bidrage til, at andre kan opleve den samme glæde; og hvem ved, måske vi en dag kan byde en af de unge fra Idrætsprojektet velkommen i vores klub.

FCU 10 år

FC Udfordringen, der for nyligt fejrede sit 10 års jubilæum, søger i øjeblikket en ny hovedsponsor, så hvis du eller nogen, du kender, vil være en del af historien om en klub, der elsker Gud, som elsker verden, så tag endelig kontakt og hør om mulighederne.