Dødsprocessen er en del af livet

K.D. beretter d. 3. januar 2015 om, hvordan ikke-uhelbredeligt syge får hjælp til at dø, og fortæller om to ældre damer på henholdsvis 85 og 99 år, som ikke var uhelbredeligt syge, men blot trætte af livet. Gennem en schweizisk selvmordsklinik, “Dignitas”, begik de assisteret selvmord. Klinikken har sikkert modtaget et pænt honorar for den smukke ydelse! En undersøgelse viser samtidig, at ikke-dødelige tilstande som psysisk sygdom, gigtsygdom og demens var årsagen til op mod halvdelen af de mere end 600 undersøgte assisterede selvmord hos Dignitas. Dignitas, som har etableret sig som en respektfuld organisation, står for en dødens kultur, under dække af værdighed, som den mest forførende ondskab, der er set siden abortens indførelse.

At lovliggøre medlidenhedsdrab i Danmark, vil føre til civilisationens undergang, den cilivisation der engang byggede på respekten for menneskelivet. Hvorfor i alverden kan mennesker dog ikke få lov at dø en naturlig død? Den naturlige dødsproces er en ligeså vigtig del af livet som fødselsprocessen, hvor det drejer sig om at være der for og med hinanden og ikke at forfalde til den nemme løsning. Et samfund, der ikke kan udholde livet, går sin egen undergang i møde.

pastor Benny Blumensaat,
Kirkegade 58,
6700 Esbjerg