FCU fejrede første 10 år

Spillerne var delt ind efter, hvornår de begyndte i klubben. Det gav mange hyggelige samtaler.
Spillerne var delt ind efter, hvornår de begyndte i klubben. Det gav mange hyggelige samtaler.

Der er sket meget de sidste 10 år for Exercitus FC, som siden kom til at hedde FC Udfordringen. Det blev fejret med en festlig aften for både tidligere og nuværende spillere. Og der var meget at fejre.

Der var lækker mad, meget latter, sjove konkurrencer og masser af nostalgi til FC Udfordringens 10 år jubilæum. Exercitus FC (Exercitus For Christ) blev grundlagt i 2004, hvor navnet kom fra en landsdækkende forening, som arrangerede ture til sommerfodboldstævner for unge kristne. Klubben havde svært nok ved at stille et 11-mands hold i begyndelsen, men har nu hele tre 11-mands hold, et 7-mands hold og et 7-mands damehold. De 14 startende medlemmer er nu blevet til 150, og klubben er dermed den 49. største i København ud af 145. Ikke dårligt af en klub med få år på bagen.

Formand Jonas Weinkouff Hansen sammenlignede klubben med den grimme ælling, som nu var blevet en svane.
Formand Jonas Weinkouff Hansen sammenlignede klubben med den grimme ælling, som nu var blevet en svane.
Én lang succes

Og det er faktisk kun gået én vej for klubben, som i 2009 tog navneskifte til FC Udfordringen, da Udfordringen valgte at støtte den kristne klub. Hvert eneste år er placeringen blevet forbedret, og nu spiller førsteholdet i serie 1. Klubben gjorde sig særligt bemærket i 2012, da det lykkedes at hente den på det tidspunkt aktuelle superligaspiller fra HB Køge, Fabinho, til klubben som træner for klubbens førstehold. Fabinho var som træner i FC Udfordringen stadig aktiv 1. divisionsspiller i HB Køge. Fabinho blev dog ikke så længe og rejste efter et år tilbage til Brasilien.

Højdepunktet for klubben kom i 2013 ved at nå til landspokalens første nationale runde for første gang i klubbens historie. Her slog man Virum-Sorgenfri BK ud af turneringen, før FC Udfordringen tog imod selveste OB fra superligaen i 2. runde. Naboerne fra Boldklubbens FREM’s stadion blev lejet, 1316 tilskuere på Valby Idrætspark troppede op, og kampen endte 1-9. Trods resultatet vil kampen nok mere blive husket for den utrolige stemning og setuppet, samt Martin Everlands mål, som fik stadion til at gå så meget amok, at selv OB’s træner Troels Bech var forundret.

s.22 FCU nederst 24 i Hall of fame

Til 10 års jubilæet blev en ny Hall of Fame indviet med fire nye medlemmer. Det første medlem blev, symbolsk for vægten på fællesskabet, det første hold i klubben. Det andet medlem blev klubbens topscorer, Jens Jørgensen, som med et vanvittigt snit på 98 mål i 100 kampe, uden problemer kan sammenligne sig med både Ronaldo og Messis statistikker. Den tredje er Sarah Friis Alembene, som med et særligt fodboldtalent var en af drivkræfterne på det stærke kvindehold. Hun driver i dag ‘The Tribe’, som er en organisation, der dagligt samler penge ind til Brasilien, og som FCU har samarbejdet med. Den sidste mand i Hall of Fame er Kasper Grove, som udover at være en stærk spiller har gjort et kæmpe arbejde bag kulisserne i klubben i flere år.

Klubbens første træner, kamprekordholderen med 133 kampe og formand siden 2010, Jonas Weinkouff Hansen, kunne stolt se tilbage: – Som den grimme ælling har vi ikke ændret, hvem vi er, men er vokset i størrelse og modenhed til nu at være den svane, man ikke kunne se udefra, da vi usikkert kom på benene og byggede fundamentet til det, vi ser i dag, siger han poetisk. Om svanen vokser sig endnu større, vil kun fremtiden vise. Fundamentet er lagt ved hårdt arbejde for, at Danmarks største kristne klub skal fortsætte sin fremgang. Den første træning til den nye sæson er netop begyndt, og der er, som altid, plads til nye spillere i klubben.

Mere info kan fås på www.fcudfordringen.dk. Nedenunder ses en video om klubben, som blev lavet at Tobias Ambs-Thomsen i anledning af jubilæet.


Artiklen fortsætter efter annoncen: