Hebdo-aktion: 300 studenter angreb kristen skole i Pakistan

Knap 300 muslimske studerende har angiveligt angrebet en kristen drengeskole i byen Bannu i det nordlige Pakistan og har slået folk med jernknipler og pinde den 23. januar som hævn efter Charlie Hebdo’s Muhammed-karikaturer.

Tilhængere af Ahl-i-Sunnat Wal Jamaat, en politisk-religiøs gruppe, demonstrerede med slogans som: ’Vi er martyrer for profetens hellighed’ skrevet på sproget urdu. Angrebet førte ikke til tab af menneskeliv, men fire kristne blev kvæstet.
– Det er meget trist, at muslimske radikale angriber pakistanske kristne på grund af Charlie Hebdo. Kristne fordømmer de blasfemiske karrikaturer. Det er skamfuldt, at kristne nu hele 67 år efter Pakistans fødsel stadig ikke opfattes som pakistanske borgere, men bliver set som ’vestlige allierede’, siger Nasir Saeed, leder af NGO Center for Legal Aid Assistance & Settlement til Fides News Agency.