Obama mødte fængslede Saeeds familie

Den amerikanske statsborger Saeed Abedini.
Den amerikanske statsborger Saeed Abedini.

– Gud var så nær hos os, fortæller Saeed Abedinis hustru om mødet med præsidenten.

Den amerikanske statsborger Saeed Abedini har nu siddet fængslet i Iran over to år. Sidste onsdag mødte hans familie præsidenten for at tale hans sag. Fru Nagmeh Abedini fortæller på facebook om mødet med præsidenten: ”Jeg fik mulighed for at møde præsidenten idag. Børnene og jeg var i et lille kontor sammen med ham, og han var gavmild med tiden (vi fik over 10 minutter).

Jeg fortalte ham, at jeg havde fastet og bedt i tre dage, og at Gud havde arrangeret dette møde. Han nikkede og smilede. Jeg fortalte ham, at børnene og jeg beder for ham og elsker ham (det skal vi gøre som kristne). Han svarede, at han har brug for forbøn. Han sagde også, at det at få Saeed ud har topprioritet, og at han arbejder meget hårdt for at få Saeed tilbage til vores familie.” .

Præsident Obama lovede Nahmeh og hendes to børn at gøre sit bedste for at få Saeed frigivet til den 17. marts.
Præsident Obama lovede Nahmeh og hendes to børn at gøre sit bedste for at få Saeed frigivet til den 17. marts.
Hjem til 17. marts?

Naghmeh fortæller videre, at sønnen Jacob spurgte:
– Hr. præsident, kan du ikke få min far hjem til min fødselsdag? Præsidenten spurgte, hvornår det var og fik svaret ’17. marts’.Derfor lovede han at gøre sit bedste for at få Saeed hjem til sønnens fødselsdag.

– Pris Gud. Vi havde sådan en god samtale, og vi kom hinanden nær, som vi havde bedt om. Han nævnede også nogle nye tiltag. Gud var så mærkbart nær under mødet. Hele tiden sad præsidenten og holdt min hånd, skriver Nagmeh.

Besøg i fængslet

Nagmeh tilføjer, at Saeeds far besøgte ham i løbet af januar. Han kunne fortælle sin søn nyt om børnene og familiens jul i USA. Men Saeed har mange svære mavesmerter efter at være blevet slået af både fængselsbetjente og indsatte. Fordi han er kristen, er han også efterfølgende blevet nægtet lægehjælp.