Kina hungrer efter Guds Ord

Der er enorme behov for bibler i Kina. Hver dag bliver 30.-35.000 mennesker frelst, skriver Korsets Seier.  Foto: Vidar Aronson i Korsets Seier.
Der er enorme behov for bibler i Kina. Hver dag bliver 30.-35.000 mennesker frelst, skriver Korsets Seier.
Foto: Vidar Aronson i Korsets Seier.

– De kristne er sprudlende og glade, selv om de lever under pres, fortæller norske pinsepræster til Korsets Seier efter et besøg i det store land.

– Det er livsforvandlende at møde tros-søskende, som har måttet betale en høj pris for deres tro, siger norske kirkeledere, som har besøgt Kina i regi af New Life Ministries. I det norske pinsemagasin Korsets Seier fortæller nordmændene om deres stærke indtryk af vækkelsen i Kina. Pastor og missionær Vidar Aronson fra De Frie Evangeliske Forsamlinger (DFEF) havde arrangeret rundrejsen til flere undergrundskirker og lavet planer for møder med kirkelederne på forskellige steder i Kina. Men rejseplanerne måtte ændres undervejs, fordi mange i en af provinserne ønskede at få besøg hurtigst muligt.

Ønsker grundig oplæring

To af de norske gæster endte med at købe nye billetter for at komme tidligere af sted til undervisningen i en af provinserne. – De kunne næsten ikke få nok, siger en af DFEF-pastorerne. De kinsesiske kristne ville nemlig have både bibler og grundig bibelundervisning. Det viste sig også til gæsternes glædelige overraskelse, at flere af undergrundskirkerne selv har missionærer udsendt til muslimske lande i Mellemøsten. Selv om kinesiske kristne lever under stort pres, har de fuldt fokus på mission både ude og hjemme.

Bibler til titusindvis af nye kristne – hver dag

Der trykkes mange bibler i Kina, som bliver solgt gennem de officielle kirker. Men det er langt fra nok til at dække behovet, fordi der hver dag er 30-35.000 nye, som bliver frelst. Samtidig har mange heller ikke råd til at købe en bibel, selv om de skulle få chancen, fortæller New Life Ministries. Organisationen uddeler derfor gratis bibler i Kina. Husmenighedernes ledere fortæller, at de er helt afhængige af disse leverancer udefra. – Behovet er enormt, konkluderer en af de norske pastorer. En af hans rejsefæller roser det bibelspredningsarbejde, som gøres gennem New Life Ministries. Det har nemlig haft stor indflydelse på vækkelsen i Kina, mener pinsepastor Anton Heggvik.