Kirker fejrer enten Evolutionens eller Skabelsens Søndag i USA

Omkring 500 kirker i USA fejrede ’Evolutionens Søndag’ i forbindelse med Charles Darwins fødselsdag den 12. februar. Som et modspil fejrer andre kirker ’Skabelsens Søndag’.

Evolutionssøndagen giver mulighed for at få en seriøs diskussion om forholdet mellem religion og videnskab, mener fortalerne. Men Tony Breeden, grundlæggeren af Creation Sunday siger om skabelsesfejringen:
– Hvis jeg ikke kan stole på den ligefremme betydning af det, Bibelen siger i 1. Mosebog, fordi videnskaben forudsætter en helt igennem naturlig forklaring, hvordan kan jeg så tro på jomfrufødslen, Kristi opstandelse eller noget andet overnaturligt i Bibelen? Det underminerer grundlaget for selve evangeliet, understreger han. Breeden var tidligere ved at miste troen på grund af overvejelser om evolutionen og Bibelen.
– Men da Helligånden begyndte at lede mig til hele sandheden, som Skrifterne lover, begyndte jeg at forstå, at ideen om de millioner af år, hvor molekylerne skulle udvikle sig til mennesker, faktisk underminerer troen, siger han.