Messiansk jøde i talentshow

Den messianske jøde Sahi Sol taler om sin tro på israelsk tv, efter at hun er gået videre i det nationale talentshow.
Den messianske jøde Sahi Sol taler om sin tro på israelsk tv, efter at hun er gået videre i det nationale talentshow.

Den 20-årige Shai Sol fra Ashdod syd for Tel Aviv fortalte tv-værterne om sin tro før deltagelsen i det israelske talent-show, som minder om det danske X-Factor.

Den ene af tv-værterne spurgte, hvad det betyder, at Shai er ’messiansk jøde’. Hun svarede, at det er ’jøder, der tror på både Det Gamle og Det Nye Testamente’. ’Altså en slags kristen’, sagde den ene tv-vært. Men Shai understregede, at familien er jøder, som tror på Jesus, skriver Ordet og Israel. Efterfølgende diskuterede værterne, om det ville være klogt af Shai at sige noget til dommerne om sin tro før showet. Men hun fik dommernes fire stemmer og er videre i talentkonkurrencen – og hun taler nu om sin tro på tv. Stadig flere messianske unge er nu åbne om deres tro, fortæller en messiansk ungdomsleder.