Gæsterne kunne få en snak om Jesus

Nogle frivillige fra Kronjyllands Frimenighed stod på årets Randersmesse bag en stand med overskriften ”Kristen livstil med håb i håbløsheden”. Her kunne besøgende på messen få Udfordringen, et Nyt Testamente, en snak om tro og forbøn.

Fire dage før Randersmessen lykkes det Lars Vestergaard (til højre) at få en stand - og endda én, som lå et sted, hvor de fleste besøgende kom forbi. Til venstre står Henrik Holm som sammen med Lars besøger Randers park og by for at dele evangeliet.
Fire dage før Randersmessen lykkes det Lars Vestergaard (til højre) at få en stand – og endda én, som lå et sted, hvor de fleste besøgende kom forbi. Til venstre står Henrik Holm som sammen med Lars besøger Randers park og by for at dele evangeliet.

På Randersmessen handler det normalt om ting som bedre bolig, fritid, livsstil, have & biler. Erhvervsdrivende fra fjern og nær viser, hvad de kan tilbyde. Men i år kunne de besøgende på messen den 15. – 16. februar også møde nogle kristne til en snak om tro. Lars Vestergaard er 47 år og bor i Gassum 12 km nord for Randers. Sammen med sin kone Christina og deres tre sønner på 16, 18 og 21 er han en del af Kronjyllands Frimenighed i Randers. Blot én uge inden Randersmessen fik han idéen om at deltage med en stand. – Da vinterferien begyndte, fik jeg en SMS, hvor der stod, at der var en artikel i Udfordringen, jeg skulle læse. Den handlede om en helsemesse, hvor der blev bedt for mange, og flere blev helbredt og kom til tro på Jesus.

Vennen, der sendte mig den sms, sendte samtidig et suk om, at bare vi kunne gøre noget lignende, fortæller Lars Vestergaard. Lidt senere på dagen så han en artikel via Facebook som nævnte, at der den kommende weekend ville komme ca. 27.000 besøgende på Randersmessen. Det blev startskuddet til en anderledes vinterferie. – Dette blev starten på en kamp for at overbevise messearrangøren om, at vi som kristne godt kunne være repræsenteret på Randersmessen uden at have et egentligt produkt, siger Lars og fortsætter: – For at bryde gennem isen, brugte jeg som argument, at vi også ville uddele nye testamenter til skolebørn og tale med deres forældre om, hvor svært det var for vores venner i Gideonittjenesten at komme ind på skolerne, og hvor frustrerende det var, at skolerne lukkede denne tjeneste ude.

Jeg kunne nærmest høre mandens pande rynke og hans hjerne knirke i sine overvejelser samtidig med, at jeg bad en bøn til Gud om, at han måtte skabe adgang til messen. Der var på dette tidspunkt kun fire dage, til messen startede, så der var pres på. Det hele endte med, at arrangøren sagde ja og tilføjede, at skolerne jo godt kunne trænge til lidt forandring, og at det var godt at møde forældrene til skolebørnene på den måde. Samtidig blev Lars tildelt en perfekt stand på 9 m2 der lå på et sted, hvor stort set alle ville komme forbi. – Nu stod jeg med en messestand på 9 m2 fire dage før start og måtte spørge mig selv, hvordan det skulle lykkes mig at indrette standen, så den ikke kom til at ligne en tom balsal, husker Lars.

Dette var bare så utroligt og fantastisk, at det måtte være Gud, der ville møde Randersborgerne på Randersmessen 2015.

”Det må være Gud”

Lars sendte besked til ”hende med et sms-suk” og fortalte, at han havde en stand klar på Randersmessen, men manglede indretning og ikke anede, hvordan dette kunne gøres. – Fem minutter senere kom en sms, der var så lang, at den skulle rulle over min iPhone-skærm 4 gange. Det var som om, himlens sluser åbnede sig for mig. Denne sms indeholdt alt, hvad Guds messestand på 9 m2 i Randershallen kunne drømme om, og ligeledes hvilke personer der skulle kontaktes og spørges om hjælp til de forskellige opgaver, fortæller Lars og fortsætter: – Aldrig tror jeg, at mit hjerte har banket på den måde i glæde over, at dette kunne lade sig gøre, og ligeledes måtte jeg tørre en tåre af min kind, da hun foreslog sig selv som den, der skulle skrive ud til de forskellige.

Dette var bare så utroligt og fantastisk, at det måtte være Gud, der ville møde Randersborgerne på Randersmessen 2015. Da det foregik i vinterferien, var det ikke så nemt at få fat i folk til at bemande standen. Men det lykkedes at samle nogle voksne og en af de unge fra kirken, så standen hele weekenden var bemandet med mindst to. To repræsentanter fra Gideonitterne ville også møde op.

Drengen svarede sin mor højt og overbevisende, at han faktisk var kristen og gerne ville beholde den

På messe

Randersmessen forløb lørdag og søndag fra 10 -17. Kl. 10 lørdag morgen stod Lars og hans team klar. Den unge skulle kontakte de unge, der kom forbi, og uddele en brochure om, hvad der skete for unge i Randers. En fra Gideonittjenesten i Randers delte testamenter ud til skolebørn, og en tredje stod med den nyeste version af Udfordringen. – Vi havde planlagt, at når nogen tog imod Udfordringen, skulle vi sige til dem, at det var en kristen ugeavis, der skrev om, hvad der skete i kirkerne i Danmark. Dette skulle samtidig være begyndelse på en samtale med dem, der tog imod avisen, fortæller Lars. Når der kom forældre med børn, blev der spurgt, om der var nogle skolebørn tils tede, så de kunne få et testamente som gave.

Samtidig med at forældrene gav accept, fik de lidt at vide om problemerne med adgang til skolerne. – En del var åbne og ville gerne tage imod materialet, men desværre var der også enkelte, der rynkede på næsen og ikke ville have noget med kristne at gøre. Vi henviste altid til, at vi arbejdede for at fremme kirkelivet i Randers og få folk til at søge deres lokale kirke for at finde ind til de værdier, kirken kan tilbyde, fortæller Lars og husker en dreng, som gerne ville have et testamente – til morens store fortrydelse: – Denne skoledreng tog glad imod testamentet, mens hans mor udbrød ”den kan du god lægge tilbage, hvor den kom fra.” Drengen svarede sin mor højt og overbevisende, at han faktisk var kristen og gerne ville beholde den.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Drengens mor mumlede vredt videre, og vi holdt alle vejret og bad til Gud om, at dette testamente ikke måtte komme retur. Drengen stak det i sin jakkelomme og gik videre med løftet pande. Halleluja udbrød vi diskret og takkede Gud for denne særlige oplevelse. – Mange gode og dybe samtaler blev det også til, og et par enkelte der skulle bedes for, dog ikke i vores specielt indrettede bedeområde. I stedet lavede vi en bedeliste, hvor vi noterede navnene på dem for så senere at bede for dem. Vi uddelte også information om, at det var muligt at søge forbøn eller samtale ved at kontakte os telefonisk efter messen, siger Lars.

Andre udstillere tog kontakt

Søndagen blev en særlig dag på messen for Lars og teamet, da flere af de andre messeudstillere kom på besøg på standen. – De må jo have hørt, at vi var der, og at dette var noget helt særligt. Det blev til lange samtaler, hvor flere kom gentagne gange. Én kom ikke mindre end syv gange, og hver gang faldt snakken med det samme på Jesus, siger Lars. På et tidspunkt kom et kinesisk par forbi. De havde været i Danmark i 90 dage og havde ledt efter en kirke, de kunne komme i. Stor var deres glæde, da de blev tilbudt en brochure fra en kirke, hvor alle gudstjenester blev tolket til engelsk.

“Jeg tror, at denne velsignelse er svar på mange års bøn om at finde vejen ind til Gud”

’Randers og Park Tjeneste’ gav nyt liv

Lars har i flere år været med i sin kirkens forbønstjeneste og oplevede herigennem en længsel efter at bede for mennesker uden for kirken. Sammen med en anden mand fra kirken, som bar på samme vision, begyndte han at besøge en af byens parker og servere kaffe og rundstykker for udsatte, hjemløse og misbrugere. Målet var at møde dem på en kærlig måde, lytte til dem og indlede en samtale om Guds endeløse kærlighed, når tidspunktet var rigtigt. – I det sidste halve års tid, hvor vi har udført dette arbejde i parken, er det hveranden lørdag formiddag også blevet til en gåtur i Randers by. Her møder vi ligeledes folk, indleder samtale, tilbyder forbøn og hvad ellers vi føler at Gud leder os til, siger Lars og fortsætter: – Gennem dette arbejde og tjeneste, som vi nu kalder det, har jeg oplevet mange åndelige velsignelser, som også min familie har fået over sig, uden nogen som helst indflydelse fra mig. Udelukkende ved Guds Helligånd.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg tror, at denne velsignelse er svar på mange års bøn om at finde vejen ind til Gud. Jeg kaldte mig tidligere også kristen, havde virksomhed og karriere, men var i virkeligheden langt borte fra Gud, da mit fundament i livet var bygget op på en status og sikkerhed, der udelukkende tilhører verden. Efter opstart af denne tjeneste har jeg oplevet en ny omvendelse. Den var så stor og åbenlys for mig, at jeg måtte bøje mig på ny for Jesus. Nu lever jeg som et nyt menneske i tjeneste for Guds riges arbejde og har fået en ny glæde og kraft ind over mit liv. Ligeledes er en vækkelse og velsignelse, som kun Gud kan give, kommet ind over mit hjem, siger Lars.