Seminar: Er der basis for fred i Israel?

Poul Kirk, tidligere pastor ved Odense Bykirke.
Poul Kirk, tidligere pastor ved Odense Bykirke.

I weekenden den 7.-8. marts har Frikirken Salem i Frederiksværk fokus på den israelsk-palæstinensiske konflikt og baggrunden for denne gennem et heldagseminar ved Karen Margrethe og Poul Kirk.

Hvorfor dukker antisemitismen op igen og igen, som det viste sig ved angrebet mod synagogen i Krystalgade? Hvorfor dette had til alt, hvad der er jødisk og israelsk? Karen Margrethe og Poul Kirk skal bl.a. belyse disse emner som gæsteundervisere på et heldagsseminar i Frikirken Salem. Om søndagen taler Poul Kirk ved gudstjenesten samme sted over temaet: ”Længslen efter Messias”.  Ægteparret Kirk har et indgående kendskab til Israel og de palæstinensiske områder og har besøgt området mere end 25 gange i de seneste 20 år. De har nære venner på begge sider af den aktuelle konflikt.

Mange tror på Jesus

Karen Margrethe Kirk siger: – Vi vil forsøge at besvare spørgsmålene: Hvad er en jøde, en israeler, en araber, en palæstinenser, en arabisk israeler, m.v.? Hvad er Israel, Vestbredden og Gaza og hvor mange mennesker bor der? Intet andet folk har oplevet deres sprog genoplivet efter at have været dødt i mere end 2000 år, og intet sted i verden er der en så intens og forskelligartet kultur på så lille et areal, som i dette område af verden.

Poul Kirk supplerer: – Ikke siden Jesu tid har der procentvis været så mange israelere, der tror på Jesus, som i dag. Og samtidigt martrer islamismens vold den palæstinensiske sjæl, og mange søger imod den kristne tro. Derved er der pludselig opstået en ny platform for fred mellem Kristus-troende israelere og palæstinensere. Dette giver tro og håb for fremtiden i det krigsplagede område, mener Poul Kirk. Han er historielærer med speciale i seksdageskrigen imellem Israel og de arabiske lande i 1967 og har i 15 år arbejdet teologisk med spørgsmålet om kristnes forhold til Israel og mulighederne for fred mellem israelere og palæstinensere.