International kunstudstilling til Kvindernes Bededag

En skulptur af Issa Kazah med titlen: Nadver.
En skulptur af Issa Kazah med titlen: Nadver.

Den 6. marts fejres kvindernes bededag verden over. Fra den 7. er der udstilling på Galleri Emmaus.

Kvindernes bededag har i år temaet ’Ved du, hvad jeg har gjort for dig?’. Dagen markeres flere steder i Danmark med tekster fra bededagskomitéen på Bahamas. På Galleri Emmaus er der udstilling fra den 7. marts til 13. maj. På Galleri Emmaus i Haslev markeres den internationale bededag lørdag den 7. marts med åbning af en udstilling af kunstværker fra Syrien, Kina, Tanzania og Danmark. Temaet er ”Når vi drejer kloden”. Det handler om at sætte fokus på budskabet om tilgivelse, kærlighed og sameksistens. – Det er vigtigt, at vi får fortalt kærlighedens og håbets fortælling fra Jesus frem for ondskabens og den brutale magts fortælling, siger direktør Grethe Olsen.

’Bededagens kunstværk 2015’ af Chantal E. Y. Bethel med temaet: velsignet.
’Bededagens kunstværk 2015’ af Chantal E. Y. Bethel med temaet: velsignet.
Fokus på Guds omsorg

En af de udstillende kunstnere er Zhu Zho Jiuyng fra Kina. Han kredser om temaet ’Det fortabte får’ og udstiller en billedserie om skabelsen og grundfortællingen om mænd og kvinder i lyset af Guds omsorg og tilgivelse. 8 kunstnere fra Syrien udstiller 7 malerier og 1 bronzeskulptur over temaet ’Den sidste nadver’. Lenie Tolstrup udstiller som den eneste danske kunstner. Med på udstillingen har hun både malerier og bronzeskulpturer, hvor motiverne primært er inspireret af rejseoplevelser lige fra et dansk provinsmiljø over hverdagsliv i Indien til dans i Syd Amerika.

Samtlige kunstnere er professionelle og har en lang udstillings-erfaring bag sig. Udstillingen åbnes med verdensmusik af musikerne Betty og Peter Arendt, bl.a. med fællessangen ”Gå med lyset i mørket”. Der er gratis adgang til udstillingen i åbningstiden onsdag til lørdag mellem 13 og 17, dog grupper kun mod betaling. Man kan læse mere om udstillingen ”Når vi drejer kloden” på www.galleri-emmaus.dk.