Brev fra Einstein om Gud som verdens skaber solgt for 75.000 $

Albert Einstein (1879-1955), tysk teoretisk fysiker og videnskabsfilosof, troede, at Gud har skabt universet.
Albert Einstein (1879-1955), tysk teoretisk fysiker og videnskabsfilosof, troede, at Gud har skabt universet.

Et brev af Albert Einstein, hvor han skriver, at Gud skabte verden, er blevet solgt på auktion for 75.000 $. Ifølge Christian Today skrev den berømte videskabsmand brevet til elektroingeniør Giovanni Giorgi med et forsvar for relativitetsteorien.

I brevet hedder det: ’Jeg er enig med dig i, at en æters bevægelse med en (matematisk formel) af den størrelse er højst umulig. Gud har skabt verden med mere intelligens og elegance.’ En ekspert kalder brevet fascinerende, fordi Einstein i andre sammenhænge havde sagt, at han ikke troede på Gud. Einstein talte imidlertid om Gud i en videnskabelig kontekst, selv om han ikke troede på en personlig Gud. Einstein skrev i 1950: Hvis noget i mig kan kaldes religiøst er det den grænseløse beundring for verdens struktur i det omfang, vores videnskab kan afsløre den.