Forskellen mellem Kina og Danmark

Torben Søndergaard blev troende kristen i en voksen alder og driver nu et omfattende gademissionsarbejde i flere lande med egen bibelskole på nettet, som når ud til over 3.000. Han har flere gange været i tv, og han har skrevet bogen ”Den Sidste Reformation”. Hjemmeside: www.mission.dk - mail: torbenks@gmail.com.  Obs! Klummeskribenter giver frit udtryk for egne holdninger, og disse er ikke nødvendigvis sammenfaldende med Udfordringens holdninger.
Torben Søndergaard

For et par uger siden besøgte Broder Yun, Den Himmelske mand, Aalborg. På kinesisk fortalte han om nogle af sine oplevelser, mens broder Rhen tolkede til engelsk.

Det var helt fantastisk at møde broder Yun og høre om hans liv som discipel af Jesus i Kina. Et liv hvor Gud har gjort utallige mirakler og overnaturlige ting. Et liv med vilde helbredelser, Helligåndens ledelse samt overnaturlig flugt fra et af verdens mest bevogtede fængsler. Et liv hvor menigheden vokser eksplosiv. Der siges, at der i dag bliver frelst en million kinesere hver eneste måned, og at Kina nu er det land, der sender flest missionærer ud i verden. Jeg elsker at høre om dette autentiske liv med Jesus, og jeg er åbenbart ikke den eneste, da der kom omkring 800 til mødet, sådan en almindelig mandag aften.

Jeg fik også den ære at spise morgenmad med Broder Yun og Broder Rhen dagen efter. Sammen med 6 præster her fra Aalborg besøgte jeg dem på deres hotel, inden de skulle rejse videre. Da vi sidder og snakker, spørger jeg, hvad de mener er den største forskel på kirken i Kina og her i Vesten. Svaret kom prompte: Mangel på passion og discipelskab, hvorefter broder Rhen fortsætter: ”I Kina har de kristne virkelig mødt Jesus, hvilket gør, at de har en passion for ham og ikke kan stoppe med at fortælle om ham alle vegne. Alle er evangelister i Kina, og derfor vokser kirken så meget. En anden ting er discipelskab. De kristne i Kina lever ikke som i Vesten. De er disciple af Jesus og følger ham.” Hvortil han fortsætter med at fortælle, at 80 % af kirken i Kina er disciple af Jesus i hverdagen og ikke er bange for at betale en høj pris for det. Dette tal er meget lavt i Vesten. Kun få procenter.

Hvor er det dog sandt, hvad han sagde. Vi tror, at de ser deres vækst, fordi deres land er moden til høst, men det er forkert. De ser deres vækst, fordi de har en passion for Jesus og fortæller om ham alle vegne. Så tak Gud for, hvad han gør i Kina. Må denne passion og fokus på discipelskab vokse til hele Guds legeme her i Danmark. Må vi begynde at leve som disciple og have en passion, så vi alle er evangelister, der ikke kan stoppe med at fortælle om, hvem Jesus er. Må vi give alt til ham og derved se den samme vækst her i Danmark. Det er jo allerede begyndt…