Har du oplevet kraften i evangeliet?

Torben Søndergaard
Torben Søndergaard

Forleden delte en ven et vidnesbyrd på Facebook, hvor den første linje var: ”Jeg har i denne uge oplevet kraften i evangeliet”. Denne linje fik mig virkelig til at tænke.

Der er desværre mange mennesker derude, som endnu ikke kan sige, at de har oplevet kraften i evangeliet. De har ikke oplevet kraften til frelse, helbredelse eller udfrielse, som vi læser om i Bibelen. Alt sammen noget, Jesus allerede har betalt for.
Men kraften i evangeliet er faktisk ikke ”kun” for, at vi skal få gavn af det. Evangeliet er en Guds kraft, som vi nu har fået betroet at give ud til andre.

Det bedrøvelige er, at der er rigtig mange i vore kirker, som endnu ikke har oplevet, hvilken kraft der tales om. Min ven Tim var en af dem, der havde siddet i kirken i mange år uden at forstå denne kraft, der findes i evangeliet om Jesus. Men for to år siden mødte han og hans familie virkelig Gud, og nu kender han til kraften i evangeliet. En kraft, han ikke kun oplevede den ene gang i livet, da han kom til tro – men en kraft, som han nu oplever ugentligt, idet han deler det med andre. Dette er hvad han skrev på Facebook:

”Jeg har i denne uge set kraften i evangeliet om Jesus Kristus! Flere mennesker blev sat fri fra frygt og angst! Onsdag morgen bad jeg for en meget syg dame, der blandt andet led af kræft i ryggen. Hun skulle til en behandling dagen efter, for at få mere kræft fjernet fra sin rygrad (mener jeg, kan ikke huske de præcise, lægelige detaljer!). Men uanset, så sendte hendes veninde denne sms til mig for hende efter behandlingen:

”Jeg ringer til dig, når jeg kommer hjem. Jeg kan ikke tro det og er helt chokeret, kræften ved halsbunden er væk!!! Og ryggen ser bedre ud. De behøvede ikke at gøre noget ved det. Jeg kan ikke forstå det. De fik to specialister til at se på mig. Jeg er glad for, at det er væk, og synes det hele er så underligt. Jeg ringer når jeg kommer hjem, tak.” Sådan Jesus!”

Dette er bare et eksempel på, hvad vi alle kan komme til at opleve i vores hverdag. Må vi alle forstå kraften i evangeliet, og da vil vi ikke kunne stoppe med at dele den med andre. Vi vil da sige som Paulus: ”Jeg skammer mig ikke over evangeliet, da det er Guds kraft for enhver som tror….”