Tommelfingerregler for online dating

s22_bigstock_Dreaming_2712066Jim Daly fra Focus on the Family i USA opfordrer singler til at følge fem enkle regler, når de søger en kæreste online.

1. Mød hinanden hurtigt
Flere ægtepar, som har mødt hinanden på nettet, gik hurtigt fra online møder til at mødes i den virkelige verden. Det føles mindre trygt – men det er der, man lærer hinanden rigtigt at kende – fx hvordan den anden behandler andre, reagerer på hverdagens frustrationer mm.

2. Brug sund fornuft
Selv om du har kontakt med en anden via en kristen dating-side, kan du ikke være sikker på, at den anden er det, som han/hun giver udtryk for. Aftal jeres første møde på et offentligt sted og fortæl dine venner og/eller familie, hvad du gør.

3. Mød vennerne
Tag hurtigst muligt din ’online-ven’ med ind i dit eget fællesskab og lad din omgangskreds se ham / hende an. Lær også hans/ hendes venner og familie at kende, og lyt til andres vurdering.

4. Det første møde må godt være akavet
”Det var mærkeligt at møde min kommende ægtefælle første gang. Han vidste, hvad jeg havde lavet på arbejdet dagen før, men jeg vidste ikke, om han havde smilerynker ved øjnene, eller om han brugte hænderne meget, når han taler. Men han var tålmodig med mig, og jeg takker Gud for, at jeg kunne sætte mig ud over ideen om, at vores første møde skulle blive helt perfekt. Vi lærte, at man må kæmpe for det, der virkelig betyder noget”, fortæller en kvinde fra Focus on the Family.

5. Stol på Gud og lad ham lede dig
Det gælder både for parforhold, som starter i virkeligheden, og dem, der starter online.
Det vigtigste er at bede, tro og adlyde Gud hele vejen gennem dating-tiden. Det er ham, der har det store overblik over dit liv. Og han elsker dig højere, end du nogensinde vil kunne fatte. I sidste ende må det være ham, der ’arrangerer’ et evt. ægteskab.