USA: Online dating er et kæmpehit blandt kristne

Stadig flere kristne unge ser positivt på muligheden for at søge en kæreste på nettet - helst på en kristen datingside.
Stadig flere kristne unge ser positivt på muligheden for at søge en kæreste på nettet – helst på en kristen datingside.

Kristne unge bliver mere og mere positive overfor online dating, viser ny undersøgelse.

The National Association of Evangelicals (NAE) har spurgt sine medlemmer om brugen af datingsider.

Flest søger på kristen datingside

Har nogen du kender personligt prøvet en online dating hjemmeside? Og hvis ja: Var det en kristen dating-side?
Næsten 93 procent af de adspurgte ”kendte nogen”, der har brugt en online dating hjemmeside, og op mod 60 procent sagde, at det var en kristen hjemmeside.

Blandt de øvrige var der usikkerhed om, hvorvidt de bekendte havde søgt på en kristen hjemmeside (22%), mens 19 % havde søgt på en ikke-kristen datingside.

For og imod datingsider

Undersøgelsen viste også, at 25 procent af deltagerne kendte nogen, der havde fundet en ægtefælle via en online hjemmeside. Otte procent oplyste, at de selv havde fundet deres ægtefælle via online dating.
En af deltagerne tilføjer, at han mener, online dating er så populært, fordi mange mennesker føler, at de kender den, de har kontakt med, bedre end gennem traditionel dating.

En anden fortalte om et ægtepar, som nu ”har været lykkeligt gift i to år. Med den afstand, der var imellem dem, ville de aldrig have mødt hinanden, hvis det ikke havde været for dating-siden”.

Nogle brugere af dating-siden fortalte om dårlige erfaringer med online dating eller kendte nogen, som havde oplevet det. Men de fleste mente, at de negative oplevelser har at gøre med, at folk var ”unge, rastløse og uerfarne”.