Holocaust-ekspert besøger Danmark igen

Dr. Susanna Kokkonen
Dr. Susanna Kokkonen

Dr. Susanna Kokkonen fra Yad Vashem museet i Jerusalem holder møder i Danmark fra 11.-15. marts for at tale om ’Kirken og Israel’.

Den 27. januar var det 70 år siden, den sovjetiske hær befriede kz-lejren Auschwitz. Også andre dødslejre blev befriet, og verden så de rædsler, som nazisterne havde påført uskyldige, bl.a. de 6 millioner jøder, som blev myrdet. I 1953 etablerede det israelske parlament en institution, som skulle indsamle og dokumentere disse forbrydelser for de kommende generationer. Det blev starten på Holocaustmuseet, Yad Vashem, i Jerusalem.

I 2006 besluttede den Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ) at oprette ”Kristne venner af Yad Vashem” for at udbrede kendskabet til Holocaust i den kristne verden og for at bygge bro mellem jøder og kristne i kampen mod antisemitisme. Som leder af dette arbejde ansatte man den finske dr. Susanna Kokkonen, som har en ph.d. i Holocaust-studier ved det hebraiske universitet i Jerusalem. ICEJ i Danmark inviterer til møder med Susanna Kokkonen den 11. marts i Pinsekirken i Nykøbing Falster, den 13. marts i Kronborgvejens Kirkecenter i Thisted, den 14. marts i Saralystkirken i Højbjerg og den 15. marts i Horsens Frikirke.