Multietnisk konference om håb, flugt og kristendom i København

’Lad håbet gro’ er temaet for en tværkulturel inspirationskonference næste weekend.
’Lad håbet gro’ er temaet for en tværkulturel inspirationskonference næste weekend.

’Lad håbet gro’ er overskriften, når Tværkulturelt Center den 13.-14. marts holder inspirationskonference om religionsmødet i Fredens Kirke i København.

Konferencen starter fredag med frokost og åbningsgudstjenste ved biskop Steen Skovsgaard. Inspirationskonferencen er for alle, der ønsker at blive klogere på religionsmødet og reflektere over temaet ’Tro, flugt og fællesskab’. Hovedtaler er Chawkat Moucarry, interfaith specialist i den internationale kristne nødhjælps- og udviklingsorganisation World Vision, der arbejder i over 100 lande.

Clement Dachet, teolog og præst, har et oplæg om kulturskift og stress, som også mange asylansøgere oplever. Robert Crellin, ph.d. i græsk lingvistik og medarbejder ved Apostelkirken i København, vil fortælle om sit arbejde blandt Athens og Vesterbros flygtninge og asylsøgere. Også herboende flygtninge og asylsøgere vil fortælle deres personlige beretninger om flugt, håb og kristentro, oplyser netværkskoordinator Birthe Munck-Fairwood fra Tværkulturelt Center.