Netanyahu vandt stort i Israel trods forudsigelser om dødt løb

s.10 netanyahu_bibiTrods forudsigelser om dødt løb mellem de to blokke i israelsk politik, vandt statsminister Netanyahu en overbevisende sejr ved tirsdagens parlamentsvalg i Israel.

Netanyahus konservative parti opnåede 30 pladser i parlamentet Knesset, mens centrum-venstre-sammenslutningen Den Zionistiske Union fik 24 pladser. De første exit polls efter stemmeafgivningen pegede ellers på dødt løb mellem landets to spidskandidater, den nuværende præsident Benjamin Netanyahu og leder af Den Zionistiske Union Isaac Herzog. Men Benjamin Netanyahu var allerede i løbet af tirsdag aften så sikker, at han på en tweet fra sin officielle twitter-profil skrev, at valget i Israel er en »stor sejr«. »Imod alle odds: En stor sejr for Likud, en stor sejr for den nationale lejr ledet af Likud og en stor sejr for Israels befolkning,«