Premiere på ny påskemusical for unge

s5_Opstanden_RGBlowStort projekt løber af stabelen i Aabenraa i påsken. 

Alle skal kende påskens fantastiske budskab, mener Torben S. Callesen fra Aabenraa Sogn. Derfor har han komponeret en helt ny påskemusical, som skal opføres i Sønderjyllandshallen for skolerne den 27. marts og igen 2. påskedag for alle.

GospelFamily opfører den nye påskemusical OPSTANDEN – påsken vi aldrig glemmer. Det er den største påskeproduktion i nyere tid. Man satser på gennem musicalen at få påskens budskab ud til både skolerne og resten af befolkningen, ligesom julebudskabet forkyndes gennem de populære julemusicals.
Projektet, der har et budget på over 200.000 kr, er blevet støttet af både BorgFonden og frivillige samt Abenraa Menighedsråd.
– Visionen er at sætte fokus på påsken, så den kommer på højde med julefejringen i kirkerne med samme besøgstal, oplyser korleder Torben S. Callesen.
Han har selv skrevet 15 sange, som alle har udgangspunkt i de mennesker, der var sammen med Jesus omkring påske. Kærligheden, hadet, misundelsen og glæden kommer tæt på, når man gennem gospelmusikken ser begivenhederne gennem fx Judas’ øjne ved nadverbordet – eller gennem Marias øjne, hvor hendes søn hænger på korset, eller gennem Maria Magdalenes øjne, da de finder graven tom.
– Musicalens titel er en klar henvisning til den gamle kristne hilsen påskedag: Kristus er opstanden! Ja, han er sandelig opstanden! siger Torben Callesen.
Der er allerede tilmeldt op mod 700 elever til skolekoncerterne den 27. marts fra Aabenraa og Haderslev Kommuner.
Til påsken næste år regner GospelTeenskoret med at have en cd og en DVD klar med alle sangene, ligesom man vil udgive noder og undervisningmaterialer til brug i skolerne.
Bodil