Seminar: ’Hvorfor går det altid ud over Israel og jøderne?’

Pastor Willem Glashouwer
Pastor Willem Glashouwer

Willem Glashouwer, præsident for ”Christians for Israel” og ærespræsident i ”European Coalition for Israel”, der arbejder i EU, taler i flere danske byer fra den 7. marts.

Hvorfor er det altid Israel og det jødiske folk,det går ud over, som da den jødiske Dan Uzan blev myrdet uden for synagogen i København? Har Bibelen noget at sige om det og den massive indvandring til Israel? Det er nogle af de emner, som Willem Glashouwer fra ”Christians for Israel” og ærespræsident i ”European Coalition for Israel” i EU vil tale om, når han besøger Danmark fra den 7.-15. marts.

Hvad siger Bibelen?

Sidste år vendte 26.427 jøder hjem til Israel. Er det opfyldelse af bibelske profetier? spørger Glashouwer, som erkender, at der også blandt kristne er forskellige meninger om, hvordan vi skal opfatte Israel. Willem Glashouwer er ordineret præst og teolog i ”Dutch Reformed Church” og har tidligere været direktør for Evangelical Broadcasting Company”.

I dag rejser han over store dele af verden og fortæller om Israel, og hvad Biblen siger om Israel og det jødiske folk. Han har skrevet flere bøger. En af dem, ”Why Israel?” (Hvorfor Israel?) udkommer på dansk i løbet af året. Glashouwer, som er dekoreret af den hollandske dronning Beatrix i 2010 med ”Order of Oranje Nassau”, besøger forskellige kirker og menigheder og holder to seminarer i Jylland og København.

Pastor Willem Glashouwer har skrevet bogen ’Why Israel?’ som snart udkommer på dansk.
Pastor Willem Glashouwer har skrevet bogen ’Why Israel?’ som snart udkommer på dansk.
Anerkendelse af Israel eller ’Erstatningsteologi’

For mange år siden blev der lavet en udtalelse, som anerkender Israel og tager afstand fra den såkaldte ”Erstatnings-teologi”. Men hvad betyder det ene, og hvad medfører det andet? Har vi stadig det samme syn, som vi deler i vore menigheder, eller er vi blevet præget af tidsånden, humanismen og omgivelserne? spørger Glashouwer. Han holder sit første seminar i Horsens Frikirke lørdag den 7. marts, og besøget i Danmark rundes af med et møde i Bethelkirken på Amager søndag den 15. marts.

Bog om emnet

Willem Glashouwer har skrevet flere bøger og artikler. Bogen ”Why Israel?” udkommer på forlaget Scandinavia om nogle få måneder, men kan forudbestilles hos Georg Berthelsen, Horsens Frikirke. Han er kontaktperson for møderne, som arrangeres af Operation Exodus i samarbejde med lokale kirker.

 

 

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: