Folketingsmedlem prædiker til kvindernes bededag

Karen Klint, Vejle, er formand for Folketingets kirkeudvalg.
Karen Klint, Vejle, er formand for Folketingets kirkeudvalg.

Formanden for Folketingets kirkeudvalg, socialdemokraten Karen Klint, får nu lov at prædike på en bededag.

Fredag den 6. marts markeres Kvindernes Internationale Bededag i bl.a. Christiansfeld. Efter sønderjysk kaffebord i Brødremenighedens Kirke er der gudstjeneste, hvor Karen Klint prædiker. Kvindernes internationale bededag har i år fokus på Bahamas. Derfor er det kvinder fra de kristne kirker i Bahamas, der har lavet programmet for de gudstjenester, som foregår verden over denne første fredag i marts. De kristne kvinder fra Bahamas har samlet en række tekster og bønner under overskriften ”Forstår I, hvad jeg har gjort mod jer?” Gennem teksterne får man et indblik i ørigets skønne natur og det varme klima, men også i nogle af de problemer, som kvinderne kæmper for at løse: AIDS, dårlig uddannelse og forsørgelse af familien.

Fejres i over 170 lande

Kvindernes Internationale Bededag fejres i flere end 170 lande. I Danmark samles kvinder over 60 forskellige steder for at markere dagen. Hvert år samles der penge ind til projekter for kvinder og børn. I år fordeles indsamlingsbeløbet mellem projekter i Rumænien og Tanzania, hvor pengene begge steder bidrager til at hjælpe unge kvinder i gang med en ny og bedre tilværelse. Arrangementet er gratis, og alle er velkomne, oplyser arrangørerne.