120 børn fra Mosul kidnappet og sendt til ISIS’ træningslejr

En propaganda-video fra Islamisk Stat viser en træningslejr for børn helt ned til fem-årsalderen.
En propaganda-video fra Islamisk Stat viser en træningslejr for børn helt ned til fem-årsalderen.

Militante fra Islamisk Stat har bortført 120 børn fra deres klasseværelser i Mosul-området i Irak den 12. april. Gruppen gik til flere skoler for at finde børn til deres ’Cubs of the Caliphate’ træningslejre, skriver Christian Post.
Bortførelsen af de 12-15-årige elever skete kun to dage før et-årsdagen for Boko Harams bortførelse af 276 skolepiger i Nigeria.
Ifølge kilder, der har været i kontakt med The Times of Israel, blev de irakiske børn sat på militærlastbiler. De menes at være sendt til ISIS’ træningslejre, hvorfra børn rekrutteres som soldater for kalifatet. I februar udsendte ISIS en propaganda-video, som viser børn helt ned til 5-årsalderen, de såkaldte ’cubs’ (ulveunger), blive indoktrineret under brutal militær træning.
Terrorgruppen Boko Haram i Nigeria har erklæret troskab overfor ISIS. De bekæmper kristne og vestlig uddannelse og menes at have dræbt 10.000 i Nigeria sidste år, skrev Mail Online i forbindelse med troskabserklæringen overfor ISIS i marts i år.