219 skolepiger har nu været Boko Harams fanger i et år

USA’s førstedame, Michelle Obama, har været med til at sætte fokus på de forsvunde skolepiger.
USA’s førstedame, Michelle Obama, har været med til at sætte fokus på de forsvunde skolepiger.

Terrorgruppen bortførte 276 skolepiger den 14. april sidste år. Over 200 af dem savnes stadig.

I Nigeria markerer man nu et-årsdagen for Boko Harams kidnapning af 276 skolepiger i Chibok, skriver Christian Headlines.

Et-årsdagen for bortførelsen blev markeret den 14. april både i Nigeria og i flere hovedstæder verden over.
Pigerne, hvoraf de fleste var mellem 16 og 18 år, blev bortført fra skolen i Chibok af terrorgruppen Boko Haram. Nogle af dem har haft held til at undslippe, men mindst 219 savnes stadig, meddeler Fox News.

Ny præsident ikke optimist

Siden bortførelsen har Nigeria fået den muslimske Muhammadu Buhari som præsident. Han lover, at regeringen vil gøre ’alt, hvad der står i dens magt for at få pigerne hjem’. Samtidig advarer han dog om, at pigerne måske aldrig vil blive fundet.
Buhari udtalte til BBC: ’Vi ved ikke, om Chibok-pigerne kan blive reddet. Vi ved stadig ikke, hvor de befinder sig. Hvor gerne jeg end ville, kan jeg ikke love, at vi finder dem.
Amnesty International oplyser, at Boko Haram ofte bruger kidnappede kvinder som sex-slaver.
– Tvangsægteskab, slaveri og ’salg’ af kidnappede kvinder og piger står helt centralt i Boko Harams adfærdsmønster og ideologi. Kidnappede piger, som nægter at indgå ægteskab eller have seksuel kontakt i ægteskabet, kan opleve både vold og dødstrusler, hedder det i en rapport fra Amnesty International.