Generationskløft er årsag til radikalisering og tilslutning til IS

Over 50 % af araberene er under 20 år. De er arbejdsløse, desillusionerede og vrede, fordi de er blevet berøvet deres fremtidsperspektiver.
Det forklarer international projektleder, Ahmad, for Dansk Europamissions nødhjælpsprojekter i Syrien og Irak. Han fortæller, at den ældre generation har brugt islam til egen fordel på bekostning af de unge. Det har medført, at unge vil tilbage til den oprindelige islam.
De unge mangler respekt for autoriteter. Disse arabeller, som Ahmad kalder dem, var i gang med et oprør på vej mod demokrati, som ”det arabiske forår” banede vej for. Dette oprør blev undertrykt, og i stedet er oprøret blevet til islamisk fanatisme.
Jihadismen, som blev brugt som ventil af islamiske autokrater imod de vantro, er nu i stigende grad rettet mod de islamiske autokrater selv i Golfstaterne. Og denne onde ekstremismens ånd, som de har kaldt til live, kan de nu ikke længere befri sig for, og den er svær at kontrollere ifølge Ahmad. Han taler den 24. april i Silkeborg Oasekirke, Frichsvej 2, og den 25. april i Københavns Kulturcenter, Drejervej 15 på Nørrebro.
Jakob