Arken sejlede for kongen

Den store model af Noahs Ark i den hollanske by Dordrecht er en af landets største turistattraktioner. På kongens fødselsdag den 27. april var arken med i båd-paraden. Banneret på siden af arken har et kristent budskab: ’Med Jesus misser du ikke båden.’ På arken var Johan Huibers sammen med sønnen Roy. Noget af tiden sad Johan på taget iklædt tigerkostume og vinkede til folk. Skærmprint fra NOS.nl.
Den store model af Noahs Ark i den hollanske by Dordrecht er en af landets største turistattraktioner. På kongens fødselsdag den 27. april var arken med i båd-paraden. Banneret på siden af arken har et kristent budskab:
’Med Jesus misser du ikke båden.’ På arken var Johan Huibers sammen med sønnen Roy. Noget af tiden sad Johan på taget iklædt tigerkostume og vinkede til folk. Skærmprint fra NOS.nl.

Kong Willem-Alexanders fødselsdag blev fejret med en stor bådparade i Dordrecht.

I anledning af den hollandske konges fødselsdag sejlede Noahs Ark den 27. april med i den store parade for kong Willem-Alexander og dronning Maxima i Dordrecht.

Johan Huibers 20.000 m2 store ark med de tilnærmelsesvis bibelske mål (300 alen lang, 50 alen bred og 30 alen høj, som Huibers tolker som 130 meter lang, 29 meter bred og 23 meters høj).
Arken er bygget af træ og placeret på 24 pontoner af jern. Den har ingen motor og blev derfor trukket af en slæbebåd foran tribunen med den nye nederlandske konge, Willem-Alexander.

Mission på tv

Den hollandske tv-kanal NPO viste, at der tværs over arken hang et banner med teksten ’Met Jezus mist je de boot niet’ (sammen med Jesus misser du ikke båden, red.). De hollandske medier valgte dog at tale om stigende vandstand i stedet for arkens kristne budskab.
Byrådet i Dordrecht havde opfordret organisationen Ark van Noach til at lade arken deltage i den store parade. Det er en stor ære, og man siger ikke nej til kongen, understreger Wim Stolk, som er en af de faste medarbejdere på arken.
Den 57-årige bådebygger var selv på båden under bugseringen. Noget af tiden sad han på taget iklædt tigerkostume, mens hans hustru og datteren Jessica sad på tribunen blandt de kongelige.

Næste år i Rio de Janeiro

– Næste år skal arken til OL i Rio de Janeiro. Det vil koste 1,8 millioner i transportudgifter, som bl.a. sponsoreres af Rabobank, fortæller den glade evangelist, Johan Huibers.

En ark med et kristent budskab

Johan Huibers blev inspireret til at læse Bibelen, da han blev leder i en juniorklub. Tre uger senere kom han til personlig tro – og nu skulle hele verden høre evangeliet. Derfor byggede han en ark – og derefter endnu en.

Den første ark, som blev færdig i 2007, har besøgt mange danske byer. Den er dog mindre end virkelighedens Noahs Ark.

Bibelske mål og alen

Den anden Ark, som til daglig ligger i den hollandske by Dordrecht, er derimod bygget efter de bibelske mål.
Tømreren Johan Huibers brugte sin egen arm som målestok, da han skulle bygge arken ud fra de bibelske mål, som nævnes i alen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Opstandelsen er med
På Arken i Dordrecht kan man bl.a. se et motiv fra templet i Jerusalem
På Arken i Dordrecht kan man bl.a. se et motiv fra templet i Jerusalem

På den store ark kan man se mange motiver fra Det gamle Testamente, fx fra skabelsens syv dage. Der er også mange opstillede figurer med scener fra Noahs liv og en scene fra Salomos tempel, som viser en ypperstepræst ved Pagtens Ark med en syvarmet lysestage, skuebrød og Det Allerhelligste i baggrunden.
Men det hele handler om Jesus. Derfor kan man også se en julekrybbe og en stor beskrivelse af påsken. Her understreges det, at fordi Jesus opstod, vil han også komme igen.
Plancher giver svar på mange spørgsmål og understreger bl.a de bibelske fakta omkring Jesu opstandelse.

 

Noah havde plads til alle dyrene

Hvordan fik Noah plads til alle dyrene i arken? Han holdt dem på streng diæt, forklarer Johan Huibers, mens Peter Lanting oversætter.
Hvordan fik Noah plads til alle dyrene i arken? Han holdt dem på streng diæt, forklarer Johan Huibers, mens Peter Lanting oversætter.

Den bibelske ark havde plads til alle de dyr, der trækker vejret gennem næsen, siger Johan Huibers.
Den nederlandske tømrer har ikke bare sat sig ind i de tekniske detaljer omkring de materialer og redskaber, Noah brugte – han har også forsket i biologi og geografi. Bibelen er fuldt troværdig, også når det gælder spørgsmålet om jordens alder og det, at alle dyr, som trak vejret gennem næsen, kom med i Noahs Ark.
– Det betyder fx, at 2 millioner arter ikke skulle med i Noahs Ark. Men der var plads til 6.000 arter af pattedyr og 9.000 slags krybdyr, siger Huibers. Han mener, at Noah og hans familie holdt dyrene på smalkost – bl.a. fordi det gav mindre mængder af møg.
Det var Gud selv, der sendte dyrene til arken. Så gav han Noah besked om at hente dem ind, og en uge senere var de alle på plads, forklarer Johan Huibers.
På arken i Dordrecht kan man på forskellige plancher se beskrivelser af jordens alder. På Noahs tid, for 4.400 år siden, blev kontinenterne adskilt, mener Huibers. Det passer bedre med flere geologiske fund end udviklingslæren, som hævder, at jorden er 180 mio. år gammel.


Artiklen fortsætter efter annoncen: