Muslimer konverterer og bliver døbt i Irak og Syrien – netop nu

IS angreb den fem-årige Yusufs forældre og søskende, og han ved ikke, hvor de er. Nu får han hjælp og omsorg  gennem Dansk Europamissions nødhjælpsprojekt i Irak.  Foto: Dansk Europamission.
IS angreb den fem-årige Yusufs forældre og søskende, og han ved ikke, hvor de er. Nu får han hjælp og omsorg
gennem Dansk Europamissions nødhjælpsprojekt i Irak.
Foto: Dansk Europamission.

Både Islamisk Stats brutalitet og kristen nødhjælp bidrager til konverteringerne. Det fortæller en Mellemøstekspert om på et seminar for Dansk Europamission (DE) i Silkeborg den 24. april og på årsmødet i København den 25. april.
– Vi har i Danmark mulighed for at lytte til et af de mennesker i verden, der ved mest om, hvad der sker i Irak og Syrien netop nu. Han er netop hjemvendt fra Syrien og Irak og er international projektleder for DE’s nødhjælpsprojekt. Desuden er han rådgiver for europæiske toppolitikere, siger Samuel Nymann Eriksen fra DE.
Islamisk Stats brutalitet giver mange muslimer en identitetskrise. De reflekterer over deres tro og tænker: Hvis Islamisk Stats tolkning af islam er korrekt – hvad er det så, vi tror på? Samtidig bemærker muslimerne, at kristne i DE’s projekt ikke ikke kun giver nødhjælp til kristne, men også til nødlidende med ikke-kristen baggrund. Det får dem til at opsøge kristne kirker og spørge, hvad den kristne tro går ud på, oplyser Samuel Nymann Eriksen.
Dr. Raymond Schultz (dæknavn) taler i Silkeborg Oasekirke om aftenen den 24. april – og den 25. april 2015 klokken 12.00 – 16.00 i Københavns Kulturcenter. Tilmelding på info@forfulgtekristne.dk eller 4444 1313 – inden den 20. april 2015.