’The Hour of Power’ prædikant Schuller død

Millioner af mennesker verden over har uge for uge set Hour of Power med Robert H. Schuller. Screen Print fra Wochit News.
Millioner af mennesker verden over har uge for uge set Hour of Power med Robert H. Schuller. Screen Print fra Wochit News.

Grundlæggeren af Crystal Cathedral døde den 2. april, 88 år gammel.

Pastor Robert H. Schuller døde af spiserørskræft den 2. april på et plejehjem i Los Angeles, oplyste hans barnebarn, Bobby Schuller.

Budskabet om den 88-årige pastors død kom kun få timer efter, at menigheden havde opfordret til forbøn for ham, skriver The Associated Press. Robert Schuller havde lidt af kræft siden 2013.
Det var Robert Schuller og hans hustru Arvella, som i 1951 grundlagde Crystal Cathedral i Garden Grove, Orange County i Californien i en drive-in biograf.
I 1970 startede Schuller det populære “Hour of Power” tv-program, som nu udsendes af Bobby Schuller. I 1980 startede Robert Schuller en ny Crystal Cathedral bygget i glas og stål med over 10.000 vinduer og lige så mange medlemmer.
I 2010 gik kirken dog fallit med en gæld på over 7 millioner $ til sine kreditorer, og i 2014 døde Roberts hustru Arvella Schuller.
Efter konkursen blev Crystal Cathedral solgt til den katolske kirke. Menigheden blev delt i to, som ledes af to af Robert Schullers efterkommere, henholdsvis Sheila Schuller Coleman og Bobby Schuller.
Tv-programmet The Hour of Power har op til 1.3 million seere i 156 lande verden over.