Norsk Alpha-kursus i lovsang

David Andre Østby, ’lovsangspastor’ i Filadelfiakirken i Oslo, har netop udgivet albummet ’Eksplosjon’. Screenprint fra David Media.
David Andre Østby, ’lovsangspastor’ i Filadelfiakirken i Oslo, har netop udgivet albummet ’Eksplosjon’. Screenprint fra David Media.

Lovsangsledere kan nu blive dygtigere gennem det lettilgængelige kursus ’Alpha-lovsang’.

Ledere i lovsangsnetværket lovsang.no ønsker at hæve kvaliteten for lovsangsledere.

Det kom frem under konferencen Lovsang 15, som samlede næsten 700 lovsangsledere i Filadelfiakirken i Oslo den 20.- 22. marts.
– Vi må sørge for, at den nye generation når længere og åbner nye veje i lovsangen. Bibelen siger, at lovsang løfter vort blik, så vi ser, hvad Gud har gjort. Dermed har den et enormt potentiale til at bryde afmagt og modløshed, og her ligger der store muligheder for lovsangsledere, sagde lovsangspastor Øistein Øvergaard, ifølge KPK.

Lovsangsledernes Alfakursus

Foruden seminarer for lovsangslederne var der under konferencen lancering af det såkaldte ’lovsangsledernes Alphakursus’. Den London-baserede bevægelse Worship Central, som har udviklet kurset, har nemlig rødder i Holy Trinity Brompton, dvs. den menighed, der for snart 40 år siden udviklede Alpha-kursus-konceptet.
– Vi så behovet for at have et lovsangskursus, som ikke var afhængigt af os som ledere, men som hvem som helst kunne holde. ’Worship Central-kurset’ er opbygget på samme læst som Alpha-kurset, og alt materialet ligger allerede klart med undervisningsnotater og præsentationer på norsk, siger David Andre Østby.
Han er sammen med Stig-Øyvind Blygstad en af lovsangslederne i Filadelfiakirken. De to har gennem flere år haft tæt kontakt med Worship Central-bevægelsen i London.
I samarbejde med Øvergaard og oversætter Kristin Horne har Blygstad og Østby nu tilpasset og kontekstualiseret lovsangskurset for norske menigheder.

Gennemslagskraft

Mange menigheder har ikke deres egne lovsangsmedarbejdere, men der er alligevel et behov for træning og udrustning i denne del af menighedslivet. Derfor er der behov for et kursus, som både kan bruges af alle og kan være med at fostre nye lovsangsledere, mener Øvergaard.
Han har tillid til, at den næste generation af lovsangsledere vil kunne nå længere ud og skabe lovsang med større åndelig gennemslagskraft, så det giver vækst i menighederne og i den enkeltes liv.

Gratis kursus

Worship Central-kurset består af 8 afsnit, som dækker alt, fra hvorfor lovsang er vigtig i menigheden, til hvordan man kan lede autentisk lovsang og spille sammen som et team. Kurset er interaktivt, og der bruges videoer, lysbilleder og undervisningsnotater. Materialet kan downloades fra Worship Central’s hjemmeside.