Obama mindet om løfte til kristen fange

Under forhandlingerne om Irans atomprogram har The American Center for Law and Justice mindet præsident Obama om hans løfte om at gøre sit yderste for at få frigivet den amerikanske statsborger pastor Saeed Abedini, som sidder fængslet i Iran på tredje år.

Den 26. marts var det to et halvt år efter fængslingen af Saeed Abedini, hvis eneste ’forbrydelse’ er den, at han er kristen.
Abedinis helbred har lidt under fængselsopholdet, hvor han ud over frygten for henrettelse også bliver tortureret og nægtet behandling, oplyser American Center for Law and Justice (ACLJ), som repræsenterer pastorens hustru og parrets to børn i USA.
Jay Sekulow fra ACLJ oplyser, at Obama allerede flere gange telefonisk har opfordret de iranske myndigheder til at løslade Abedini.
I januar mødtes præsident Obama med Abedinis familie og forsikrede dem om, at det er en toppriotritet for regeringen at få ham frigivet. Han gik endda så vidt, at han lovede sønnen Jacob Abedini, at hans far ville være frigivet og hjemme igen til drengens fødselsdag den 17. marts. Men der er tilsyneladende ikke sket noget fremskridt i sagen.
– Hvorfor er pastor Saeed ikke blevet frigivet? Kan USA’s embedsmænd ikke få det til at ske? Og hvorfor udnytter iranerne ikke denne chance for at få verdens accept? spørger Jay Sekulow.