Betlehem-besøg blev aflyst under global pinsekongres i Israel

William M. Wilson
William M. Wilson

4000 kristne fra pinsekirker i 70 lande var samlet til Empowered21 Global Congress i Jerusalems Pais Arena fra den 20.-24. maj. Omkring 130 talere deltog. Men en planlagt gudstjeneste på Betlehems Manger Square blev aflyst i sidste øjeblik.
Betlehems guvernør, Abdel Fattah Hamayel, aflyste dagen forinden den store udendørs gudstjeneste på Manger Square.
– Empowered21 havde ellers fået tilladelse fra borgmester Vera George Mousa Baboun, som havde lovet gæstene både plads og sikkerhed, forklarer William M. Wilson, som er rektor på Oral Roberts University og leder for Empowered21. Guvernøren begrundede den pludselige aflysning med ”betydeligt politisk og religiøst pres”.
Arrangørerne håber, at pinsefejringen i Jerusalem vil føre til en ny udgydelse af Helligånden verden over. De understreger, at unge forlader de traditionelle kirker, som ikke længere accepterer Bibelen som autoritet og troen på Jesus Kristus som eneste vej til frelse.
Deltagerne har under kongressen givet udtryk for deres kærlighed og støtte til Israel og har bl.a. besøgt det sted ved Jordanfloden, hvor Jesus blev døbt.