Tyrkiske myndigheder beder kristen menighed hjælpe yezidier

Flygtningebørn på en yezidisk skole i Erbil. Nu har de tyrkiske myndigheder bedt kirken om hjælp. Foto: Åbne Døre.
Flygtningebørn på en yezidisk skole i Erbil. Nu har de tyrkiske myndigheder bedt kirken om hjælp. Foto: Åbne Døre.

De lokale muslimske myndigheder har bedt en lille, protestantisk menighed med 65 medlemmer i Diyarbakir om at hjælpe byens mange yezidi-flygtninge, skriver Åbne Døre.
Som tyrkisk kristen er Ender Peker vant at til møde fjendtlighed fra religiøse muslimer i det konservative sydøstlige Tyrkiet. Men sidste efterår bad en imam ham om at overtage madfordelingen til en flygtningelejr med yezidier.
Yezidierne opfattes af mange muslimer som ”djævletilbedere”, og de har oplevet voldsom forfølgelse fra ISIS. Tusinder er blevet dræbt, voldtaget eller solgt som slaver. Derfor tør yezidierne ikke leve blandt de irakiske muslimer i regeringens flygtningelejre.
Nu er de få lokale kristne blevet bedt om at hjælpe. De har bla. doneret 50 telte, som har været brugt til kirkens sommerlejre. Det har startet en forsoningsproces i forhold til de lokale myndigheder, som roser menigheden, oplyser Ender Peker.
De 30.000 yezidier i det sydøstlige Tyrkiet er glade og helt trygge ved de kristne, som hjælper dem. Menigheden har nu også skaffet mad, tøj, husly, ting til huset og andre former for hjælp til de kurdiske muslimfamilier, som er flygtet fra den syriske by Kobani.