Danskere i Nepal: ’Vi bad for vores liv

Vi løb ud på en åben plads, mens bygninger dansede rundt og jorden rystede. Vi måtte bare knæle ned i afmagt og bede for vores liv, fortæller Kasper Thorskov og Søren Samuelsen.
Vi løb ud på en åben plads, mens bygninger dansede rundt og jorden rystede. Vi måtte bare knæle ned i afmagt og bede for vores liv, fortæller Kasper Thorskov og Søren Samuelsen.

To danske nødhjælpsarbejdere oplevede efterskælvet på 7,4 tirsdag, fortæller FrikirkeNet.

Kasper Thorskov fra København Vineyard og Søren Samuelsen fra Nexø Frikirke var rejst til Nepal for at hjælpe jordskælvsofre, da de oplevede efterskælvet på egen krop.

Tirsdag den 12. maj ramte endnu et kraftigt jordskælv Nepal. Dette skælv, målt til 7,4 på richterskalaen, var et af de mange efterskælv efter det voldsomme jordskælv lørdag den 25. april.

Vi måtte knæle i afmagt

– Det var meget voldsomt, og endnu flere bygninger styrtede sammen. Vi har ikke overblik over situationen, men vi er alle uskadte. Vi løb ud på en åben plads, mens bygninger dansede rundt og jorden rystede.
Vi måtte bare knæle ned i afmagt og bede for vores liv, fortæller Kasper Thorskov i en mail onsdag.
De to danskere var rejst ud for at hjælpe den lokale organisation ”Good Way Nepal” med at uddele hjælp til ofrene for jordskælvet.

Hjælp til 700 familier

– Vi har været ude i mange hårdt ramte land- og bjergområder for at dele nødhjælps-pakker ud. Forholdene er ekstreme, og nogle landsbyer er over 90 procent styrtet sammen. Vi har delt nødhjælp ud til 700 familier, men der er mange, mange flere ofre. Mange har mistet deres nære familiemedlemmer og alt ejendom, fortæller de to danskere.

FrikirkeNets indsamling

Hurtigt efter jordskælvet den 25. april iværksatte FrikirkeNet en indsamling, hvor de opfordrede alle frikirker til at samle ind til ofrene for jordskælvet. Gennem to lokale organisationer, der har arbejdet sammen med danske frikirker gennem flere år, formidles basal katastrofehjælp i form af mad, drikkevand, førstehjælp, tæpper, telte og rådgivning mm.
Den ene organisation er ”Good Way Nepal” (GWN), der i flere år har samarbejdet med Copenhagen Vineyard, Nexø Frikirke, Mercy Outreach og IAS. Den anden organisation er ”Grace Society Nepal” (GS-N), hvor Apostolsk Kirke i Vejle og AKO samarbejder om flere sociale projekter.
Som kirke, virksomhed og enkeltperson kan man støtte FrikirkeNets indsamling ved at sende beløbet til pinsekirkernes hjælpeorganisation IAS, som har stillet sit indsamlingsapparat til rådighed.