Nødhjælpen falder på et tørt sted

Søren Samuelsen og Kasper Thorskov hjalp ofre i Nepal.
Søren Samuelsen og Kasper Thorskov hjalp ofre i Nepal.

I frikirken København Vineyard, på Frederiksberg blev folk så rørt over at høre om de mange børn, som mistede deres forældre under jordskælvet, at de samlede 140.000 kr ind og sendte to frivillige til Nepal for at hjælpe ofrene.

Mange fra menigheden har været i Nepal og har mødt og fejret gudstjeneste med ofrene. De kender de bygninger, der er kollapset. Jeg tror, det er derfor, denne tragedie har ramt os så hårdt, og vi er så involveret. Og så er det naturligt, at kirken også er der, når katastrofen rammer, mener Helle Rønne Rasmussen fra København Vineyard.
– Nødhjælpen faldt på et meget tørt sted. Vi talte med resterne af en familie, som ikke havde fået mad i 11 dage. Jeg mødte en mor og datter, hvor alle 7 forsørgende mænd i familien var døde under et stentag. De har en meget usikker fremtid, siger Kasper Thorskov.
København Vineyard’s og Nexø frikirkes hjælpeorganisation Mercy Outreach har via Danidamidler hjulpet over 1000 udsatte børn i Nepal de sidste 6 år.
Teams har bygget skoler og institutioner for at forebygge børnearbejde, trafficking og analfabetisme. Jordskælvet i april gik hårdt ud over disse hjælpeprojekter. Men med flotte bidrag fra private og en nødpulje fra Danida har kirken nu delt nødhjælp ud til over 800 jordskælvsramte familier.