Hæder til Go’ morgen Danmark-værter for to indslag om tro

Ida Wohlert og Mikkel Beha Erichsen fra Go’ Morgen Danmark på TV 2 fik ’Buketten’ fra KLF, Kirke og Medier for deres indslag om tro. Foto: Mikael Arendt Laursen
Ida Wohlert og Mikkel Beha Erichsen fra Go’ Morgen Danmark på TV 2 fik ’Buketten’ fra KLF, Kirke og Medier for deres indslag om tro. Foto: Mikael Arendt Laursen

Danmarks største lytter- og seerorganisation KLF, Kirke & Medier har hædret Go’ morgen Danmark-værterne Ida Wohlert og Mikkel Beha Erichsen med ’Buketten’ for to indslag om tro.
KLF, Kirke & Medier giver hvert kvartal ’Buketten’ til et medie eller mediepersoner, der på en særlig måde har formidlet kristne værdier eller god etik. Denne gang gik blomsterne til Mikkel Beha Erichsen og Ida Wohlert for to indslag om den kristne tro.
I januar interviewede Mikkel Beha Erichsen journalist Charlotte Rørth, der fortalte om sit møde med Jesus på en rejse i Spanien. Omkring halvanden måned senere havde Ida Wohlert besøg af sognepræst Henrik Højlund og ateist Carsten Andersen, der var i studiet til en snak om tro i anledning af udgivelsen af deres bog ’De overbeviste – samtaler om tro.’
– Værterne lavede to rigtig gode interviews. De havde en ærlig interesse i et emne, de ikke normalt beskæftiger sig med. Samtidig viste de stor åbenhed og respekt for alle tre gæster, og de var fair i deres spørgsmål til dem, siger generalsekretær i KLF, Kirke & Medier Mikael Arendt Laursen om baggrunden for, at de to værter skulle have Buketten.
Både Ida Wohlert og Mikkel Beha Erichsen er glade og taknemmelige for KLF’s anerkendelse, og de bekræfter da også begge, at tro er et interessant emne at snakke om.
– Der åbner sig en kæmpe verden, man som ikke-troende slet ikke kender. Når du sidder over for et menneske, der virkelig tror, så tænker man wauw. Det er et rum, jeg aldrig rigtig har været i, men som jeg fik lyst til at gå mere rundt i, siger Ida Wohlert, og Mikkel Beha Erichsen har det på samme måde.
– Er du tosset, jeg blev grebet af at snakke med Charlotte (Rørth, red.). Det var en stor oplevelse, siger han.
KLF har tidligere kritiseret TV 2 for ikke at have særligt fokus på trosstof. Derfor bliver indslag om tro spredt ud over sendefladen, hvor det falder naturligt. Men nu var der noget at rose.
– Ret skal være ret. Go’ morgen Danmark har lavet to rigtig gode indslag om tro, og det belønner vi selvfølgelig. Samtidig håber vi, det giver TV 2 lyst til at sætte troen endnu mere på dagsordenen, lyder det fra generalsekretær Mikael Arendt Laursen.