Lyt til soldaternes protest

Stig Grenov er formand for Kristendemokraterne.
Stig Grenov er formand for Kristendemokraterne.

Stig Grenov
Kristendemokraternes
Landsformand
Erantisvej 2
2970 Hørsholm

KristenDemokraterne mener, at de afghanske tolkes sagsbehandling skal tages under lup, efter at danske soldater har fremkommet med en utvetydig kritik af sagsgangen.
Både Venstre og Socialdemokratiet har mere travlt med at vikle soldaternes opråb ind i politisk volapyk end at tage tolkenes situation alvorligt. Venstres Karsten Nonbo prøver at udstille danske soldater som utroværdige med sin udtalelse om at koble ”det følelsesmæssige” fra det objektive. Anette Lind (S) ”føler” at aftalen er fin, som den er. KristenDemokraternes tanker går til de berørte afghanske tolke, hvis følelser med rette er på højkant, mens de jagtes af Taliban, fordi de hjalp den danske hær med sit forehavende.
KristenDemokraterne mener ikke, det er borgerlig politik, når den danske stat undlader at tage konsekvensen af sine handlinger. De mennesker, der har tjent vores land og været med til at beskytte danske soldaters liv, skal have asyl.