Thomas Eje til grundlovs-gudstjeneste i fiskeauktionshal

Thomas Eje fra Linje 3 ved gudstjenesten i auktionshallen i Hvide Sande.
Thomas Eje fra Linje 3 ved gudstjenesten i auktionshallen i Hvide Sande.

Fredag aften den 5. juni holdes den traditionsrige grundlovsgudstjeneste i Hvide Sande.

Gudstjenesten, der nu finder sted for 9. gang, er et af Danmarks største grundlovsarrangementer.
Deltagerne sidder på fiskekasser, pynten på scenen er maritim, som fx gummistøvler, kompas, og fiskekasse, og udenfor står byens faner vagt på en forhåbentlig dejlig sommerdag.
Det er en ganske almindelig gudstjeneste i utraditionelle omgivelser, forsikrer arrangørerne.

Thomas Eje med kor

I år er det lykkedes at få Thomas Eje fra Linje 3 til Hvide Sande. Med sig har han det 35 mands store kor ”Vocalicious” under ledelse af organist Mads Granum. Koret har hjemme i København og er et af Danmarks dygtigste rytmiske kor.
Efter gudstjenesten vil der være mulighed for at høre mere til Thomas Ejes alsidige repertoire. I pausen vil der være mulighed for at nyde hjemmebag og en kop kaffe. Koncerten med Thomas Eje foregår i år i auktionshallen.
Thomas Eje har en lidet kendt fortid som kirkesanger ved Ansgar Kirke i Odense, og Mads Granum er organist ved Lindevang Kirke, på Frederiksberg, ”ovre østpå i udkants-Danmark”, oplyser Ann Malene Vejlgaard. Hun tilføjer, at musikken vil være hurtig, langsom, swingende, romantisk, poetisk og til tider ganske morsom, og med gemytlige glimt i øjnene.
Grundlovsgudstjenesten ved sognepræst Daniel Kristiansen starter kl 19. Aftenen er gratis, men der vil undervejs være mulighed for at give en gave.
Husk evt. et varm tæppe, og hvis du er lidt øm i bagdelen og ikke vil sidde på en fiskekasse hele aftenen, er du også velkommen til at tage din egen stol med, lyder opfordringen fra Ann Malene Vejlgaard.