Børn skal ikke betale prisen for vækst

KristenDemokraternes landsformand Stig Grenov holdt tale på KFUM’s Soldaterhjem i Haderslev Grundlovsdag.
KristenDemokraternes landsformand Stig Grenov holdt tale på KFUM’s Soldaterhjem i Haderslev Grundlovsdag.

Børnene betaler prisen for kravene om vækst i samfundet, sagde KD’s landsformand Stig Grenov på et velbesøgt møde i Haderslev den 5. juni.

– Rød blok fjerner børnene fra forældrene. Blå blok fjerner forældrene fra børnene, sagde
en veloplagt Stig Grenov under grundlovsmødet på KFUMs Soldaterhjem i Haderslev.

– Alle partierne siger: Vi er et økonomisk ansvarligt parti! Men det går ud over børnene, fastslog skolelæreren fra Hørsholm.

Ens vilkår i alle skoler

KD hører alligevel til i Blå blok.
– Vi skal have ret til at sige nej til heldagsskolen. Børn er også mennesker. Det er borgerlig politik, understregede Stig Grenov.
Elevtilskuddet til et barn på friskole er 70.000 kr. Resten betales af forældrene. Et barn i folkeskolen koster derimod samfundet 100.000 kr. Der skal være ret til samme tilskud.
Syge, handicappede og flygtninge kan ikke sultes i job. Også her betaler børnene prisen, mener Grenov. Han kom også ind på lukkeloven, som får alt for mange til at løbe hele døgnet. I stedet ønsker KD et fleksibelt arbejdssamfund på familiens vilkår. Børn skal kunne møde deres forældre både aften og søndag.

Sæt farten ned!

Blandt grundlovstalens andre emner var en strammere alkoholpolitik, gratis par-rådgivning ligesom i Norge samt obligatorisk social-rådgivning og lægefaglig rådgivning til abortsøgende.
– Vi er for barnet. Man har behov for både en far og en mor for at kunne danne sin kønsidentitet.
Mange vil sætte farten op: Vi skal hurtigt kunne skille os af med uønsket graviditet eller en ægtefælle. Men i trafikken sætter vi jo netop farten ned for at undgå ulykker, sagde Stig Grenov.