Boykotbevægelsen kan true Israels eksistens

Både islamister og kirker støtter BDS-bevægelsen, siger Knessetmedlem Michael Oren
Både islamister og kirker støtter BDS-bevægelsen, siger Knessetmedlem Michael Oren

Bevægelsen BDS vil have en énstatsløsning – kun for Palæstina, siger Knessetmedlem.

Boykotbevægelsen BDS er en mulig eksistentiel trussel mod staten Israel. Det er udlandet, som betaler BDS-bevægelsen, og mange af dem er involveret i islamisk terror.

Det sagde nyvalgte Knesset-medlem Michael Oren fra partiet Kulanu til radio Kol Israel. Oren er også Israels tidligere USA-ambassadør.
Boykotbevægelsen har sine støttespillere i alt fra kirker til det internationale fodboldforbund FIFA, den franske mobiloperatør Orange og fx nordmænd, som ikke køber israelske jaffaappelsiner og kartofler. Målet er at isolere Israel.
– Hvor alvorlig er BDS-bevægelsen?
– Den er meget alvorlig. Det er en strategisk trussel mod staten Israel. Det er en potentiel eksistentiel trussel mod staten Israel, for BDS-bevægelsen handler ikke om bosætningspolitik eller Judæa og Samaria, men om Israels eksistens som et land, sagde Oren.
– BDS-bevægelsen kamuflerer sig ofte som en antibosætningsbevægelse, eller som en bevægelse, der er for en tostatsløsning. Men faktum er, at de er for en enstatsløsning – og det er staten ”Palæstina”, ikke Israel, sagde Oren.
Han mener, at boykotbevægelsen nogle gange benytter sig af unge til dels naive mennesker, som ikke er klar over den eksistentielle natur, som ofte er bag BDS.
– BDS-bevægelsen har god økonomi og er styret fra udlandet. Mange er involveret i islamisk terror, siger Michael Oren.
Israels tidligere USA-ambassadør tror ikke, at en eventuel oprettelse af en PLO-stat med permanente grænser vil føre til, at boykotbevægelsen afsluttes.
– Jeg tror ikke bare, at den vil fortsætte, men jeg tror, at den kommer til at blive stærkere, sagde Michael Oren.