Kristne flygtninge fra Eritrea blandt 86 kidnappede i Libye

For knap to måneder siden blev 28 etiopiske kristne henrettet af ISIS i Libyen. Nu har terrorgruppen kidnappet 86 mænd, kvinder og børn fra Eritrea.
For knap to måneder siden blev 28 etiopiske kristne henrettet af ISIS i Libyen. Nu har terrorgruppen kidnappet 86 mænd, kvinder og børn fra Eritrea.

Terrorgruppen ISIS har kidnappet 86 eritreiske flygtninge, heriblandt kristne mænd, kvinder og børn, i Libyen. Det sker mindre end to måneder efter, at 28 etiopiske kristne blev henrettet af ISIS i Libyen.
Kommissionen International Commission on Eritrean Refugees (ICER) i Stockholm rapporterede søndag, at de 86 var blevet fanget i sidste uge efter et bagholdsangreb mod en bus på vej til Tripoli.
En af ICER’s grundlæggere, Meron Estafanos, sagde, at mange af flygtningene løgnagtigt erklærede, at de var muslimer af frygt for at blive fanget. Det siger øjenvidner og omkring ni andre flygtninge, som undgik tilfangetagelse ved angrebet.
Tusinder af eritreere flygter hver måned for at undslippe den politiske undertrykkelse, skriver Sudan Tribune. De rejser ofte nordpå mod Libyen, hvorefter de vover livet på den farlige sejlads over Middelhavet. Nogle er dog blevet skræmt af terroraktionerne i Libyen og vælger derfor fx en flugtrute, der går fra Khartoum til Tyrkiet og Grækenland, oplyser Estafanos.